Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Napi hány órát lehet fúrni?

Napi hány órát lehet fúrni?

Figyelt kérdés
7. emeleten lakom a 9. emeleten pedig lakásfelújjítást végeznek 2 darab fúró segítségével. Már egy hete naponta több órát fúr, van amikor reggel 8 kor kezdi van amikor csak délután. Hallani, hogy nem igazán tud fúrni így még tovább tart. Annyira hangos a fúró, hogy még filmet nézni sem tudok mert nem hallom... Mit lehet tenni?
2014. febr. 20. 12:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Gondoltam szólok, hogy ha nincs leírva a KIFÜGGESZTETT házirendben, vagy nincs is házirend, akkor az általános szabályok a mérvadóak, mivel a zajjal járó tevékenységeket a házirendben kell szabályoznia a közgyűlésnek!

26. § 25(1) A szervezeti-működési szabályzatban meg kell határozni a külön tulajdonon belüli épí-

tési-szerelési munka, és a zajjal járó más tevékenység végzésének a lakhatás nyugalmát szolgáló

szabályait (a továbbiakban: házirend); e szabályok nem lehetnek ellentétesek az építésre, illetőleg a

zajszint határértékére a lakóépület tekintetében irányadó külön jogszabályok rendelkezéseivel.

2014. febr. 21. 07:53
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom ,ha nincs házirendben rögzítve akkor kerületi rendet kell nézni és Harnokennek igaza van!

De ez minden faluban vagy kerületben más ez is ha jól tudom.

2014. febr. 21. 08:36
 13/16 A kérdező kommentje:
Beszéltem az illetővel kúltúrált hangnemben elmagyaráztam neki hogy éjszaka járok dolgozni 7 óra körül érek haza és kellemetlen reggel 9 kor fejfájással erre ébredni. Erre annyi volt a válasza kiragasztotta, hogy zajjal jár a felújítás... Azt viszont nem értem most is 9 kor vésett 20 percet most csönd van fél óránként nyomja utána szünetel kicsit de délben nem tart pihenőt VASÁRNAP pedig az összes maradék energiáját ami a hétről megmaradt elhasználja
2014. febr. 21. 09:28
 14/16 kovpet ***** válasza:

Szívás, hogy éjjel dolgozol és nappal fúrnak. De azt mégsem várhatod el, hogy éjjel fúrjon... akkor meg a többiek nem tudnának aludni.

Inkább azt nézd meg, hogy mi szerepel a házirendben. Ha nincs meg neked, akkor hívd fel a közösképviselőt. A vasárnapi felújítás azért necces.

2014. febr. 21. 09:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Látszik hogy még soha nem dolgoztál vésővel :)

Nos ha egész nap használod folyamatosan akkor tönkreteszed a kezed,nekem két napi vésés után csak a fél tenyerem zsibbadt le egy hónapra és akkor ez még csak a jobbik eset,na meg vésés után takarítani is kell,valaki így valaki úgy csinálja...Amúgy igen szívás az éjszakás műszak után,próbálj ki füldugót...Ha tényleg fáradt vagy akkor tudsz aludni akkor is ha robbantanak melletted :)

Na jó megoldás max az hogy a ház másik csendesebbik felébe pakolsz le és próbálsz pihenni,vagy elalvás elött dobj be egykét felest,vagy valami havernál ismerősnél családtagnál próbálj meg ott aludni erre a rövid ki időre és kérd meg hogy legalább hétvégén ne csinálja.

2014. febr. 21. 11:39
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Dolgoztam már vésővel és tudom milyen és nem kellemes amikor 16 évesen neked kell lemenni az aknába mert csak te férsz le. 30 aknában körbevésni a csövet nem kellemes... De köszi a kioktatást.
2014. febr. 22. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!