Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Utólagos külső hőszigetelésnél...

Utólagos külső hőszigetelésnél a különböző hungarocell vastagságok hogyan felelnek meg?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam,hogy2-3 cm.-s ér -e valamit vagy csak homlokzatrenoválásra jó?
2009. dec. 9. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:

2-3 centivel hőszigetelés szempontjából nem sokra mész... Maximum annyi, hogy nem jár a huzat a lakásban.

Ami már ér valamit, az a 6 centis, és onnan felfelé. Nekünk 7 centis van, és tök jó, alig kell fűteni, hetente 2-3-szor 4-5 órát és kész.

De mondjuk a nyílászárókat sem árt kicserélni a hőszigeteléssel egyidőben, és a plafont is le kell szigetelni.

Egyébként van egy cég, amelyik rendkívül olcsón árulja a termékeit, és ingyenes a házhozszállítás az egész országban. Én is náluk vettem, 160 m2-es házra 500e Ft volt az anyag, plafonszigeteléssel, vakolattal együtt. Ha érdekel, akkor írj privátot, nehogy rám fogják, hogy reklámozok. :)

2009. dec. 9. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is 5-6cm-est raknék minimálisan.
2009. dec. 9. 21:57
 3/5 A kérdező kommentje:
belül a ház teljesen felújított,nyílászárók is ,,azért kösziegyenlőre csak nézelődöm és kérdezősködöm még odébb lesz a külső felújítás
2009. dec. 10. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekünk a panelra 10 cm vastagot tettek és jelentős pozitív változást tapasztaltunk. kb. 4-5 fokkal melegebb a lakás. A nyílászárók is ki lettek cserélve, de azok nem is voltak annyira rosszak még. Alig volt 20 fok a lakásban régen, ha kinyitottam a csapot a radiátoron, most el van zárva és 24-25 fok van. És a falakról sem süt a hideg. Én csak ajánlani tudom nektek. Talán ahol árulják ezeket a hungarocelleket, ott tudnak adatokkal is szolgálni, hogy milyen hatékonyság várható el a különböző vastagságok esetén.
2009. dec. 11. 17:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Minél többet tegyél, amennyit csak tudsz. Gondolj arra, hogy magának a hungarocellnek az ára csak töredéke az egész rendszernek. Én 20cm-t tettem a homlokzatra. Így 135m2-re az éves fűtésköltségem annyi, mint 33nm-es panelben volt a téli hónapokban havonta! És 20cm-hez is csak ugyanannyi ragasztó kell, ugyanannyi munka, ugyanannyi háló, ugyanannyi alapozó és szín!
2010. jan. 21. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!