Fénycsatorna házilag? Vályogfalba? Feltöltsem folyadékkal?
Sziasztok! 50 centis vályogfalunk van. Nagyon sötét a szoba, mert az északi oldalon vannak az ablakaink. Arra gondoltam, hogy a déli oldalra kb 10-20 cm-es átmérőjű lyukakat fúrok befűrészelt végű fémcsővel, majd ebbe a hosszú csőbe (50 es hengerpalást, 10-20-as átmérő) két egymásba ragasztott 25 cm magasságú befőttes üveget teszek, az üvegek közé üveglapot ragasztok, hogy még jobban szigetelje a hőt, majd leszilozom, körberagasztom alufóliával, majd bedugom a nyílásba és körbefalazom.
A problémám viszont az, hogy technikailag önmagában az üveg nem vezeti a fényt jól, viszont ha fel lenne töltve folyadékkal, tökéletesen áthozná a déli napfényt, ez megoldható lenne, csak félek, hogy szétfagy.
Ásványi olajra gondoltam még, azt öntök az üvegekbe, majd arra rászilikonozott üveglap, vagy denaturált szesz??
Ez így nem fagyna szét, és vezetné a fényt, viszont vezetné sajnos a hideget is.
Valami ötlet?
http://www.youtube.com/watch?v=V4jpygwmP7c
ha jól emlékszem, víz + kis fehérítő van benne (hypo?).sztem mással nem működik így, de próbáld ki egy palackkal. vannak fénycsatornák borsos áron. vagy rendelsz kínából LED égőket, ott 1500-2000Ft ból 7-10W-ost tudsz venni ingyen szállítással is
Hy!
Nos az üvegbe fehérített víz kell(háztartási fehérítőt tudsz ehhez használni),így világosabb lesz.
Ötletnek nem rossz,de az ilyen fényvezetőkre olyan valami kéne ami visszaveri a fényt,mármint ha a befőttesüveged körbefalazod akkor csak a lyukon tud jönni a fény és szétszóródik a lyukban.Ha szépen tükrös ez a felület akkor továbbviszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!