Melyik láncfűrészt vegyem? STIHL MS 171 vagy Husqvarna 135. (hobbifűrész kategóriában)
Látom a tahók simán leszólják a Stihl-pártiakat. Husqvarna is nagyon jó minőség, de a Stihl az ETALON. Ha ugyanazért a pénzért kell választani, nem vitás! Meg most őszintén, 0,2 kw teljesítménykülönbséget észre sem veszel két gép között! Ez kb. összehasonlítható az Audi és Bmw konkurrenciaharccal.
A srác a Stihl fűrészével nem szidta a Husqvarnát sem, csak leírta, hogy a sajátja milyen, erre mindjárt leugatták a bunkók, és ez nem más, mint ostoba személyeskedés, mert más a véleménye. Hát nekem is! Se alkatrész- és szervízárakban nem jobb a Husqvarna, se minőségre. Megközelíti a Stihl-ét, a különbség aprópénz! És mit kell a leggyakrabban cserélni? Láncot, vagy lapot. A lánc, szakszerűen élezve, több évet kibír háztáji használat során, és 3 ezer körül kapsz eredetit a Stihl-hez is, meg a Husqvarna-hoz is! A lap, max. ha béna vagy, és elfeszegeted, néhány évente cserés. Ennek ára majdnem száz forintos különbség a két márka között.
Ha évente 10-20 üzemórát használod, egyik se fog tönkremenni egyéb meghibásodás miatt a következő 6-8-10 évben!
Én úgy gondolom, az agresszív bunkózás és kötekedés (dirtyboy) helyett a valós tényekre kellene alapozni a véleményeket!
Nézd meg mind a kettőt alaposan ,és amelyik szebb ,azt vedd meg.
Ne halgass az elveteműl elfogúlt fanyűvőkre!!!
a Husqvarnárol anyit hogy szerintem nagyon jó gépek
egyik ismerősöm már 10 éve nyúzza a 236 os husqvarna-ját,
bátran merem ajánlani
a stihl-ről nem tudok nyilatkozni mert még nem volt dolgom vele.
Hát ez a videó amit utolsó linkeltél egy kalap mit ne mondjak... Én is tudok úgy vágni, hogy belefúlasztom a fába a husqik vagy azt az echo hulladékot. Sthilnél egyébként elegente a második vágás fele a gázt a másik kettőnél meg folyamatosan húzta.
Amúgy husqvarna és a Sthil is egyformán jók, volt a családba egy 2007-es Husqvarna 135-ös és bödület mennyi kisebb fát összevágtunk vele az évek alatt(sthil benyóval ment a 064-es sthil melet), termelni is kimentek vele faterék és a kipufogó felett kiolvadt a burkolat annyit ment, de semmi baja nem lett, igaz most pár éve valami csavar kiesett belül és az olajtank is megadta magát valamint a dugyattyú is cserés lett. De hát ez van, bőven visszajött az ára, majdnem 10 évet bírt a ház körül+termelés.
Ismerős 2007-es asszem, ms170-használ ( ez még 1,8LE-ös volt) mindig csak gyári dolgokat vett hozzá és ha nem vágott össze 70m3 galyfát káhlyhára akkor semmit és máig nem nyúlt hozzá.
Szóval én azt mondom, amire kitalálták arra kell használni a dolgokat aki 30-40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!