Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik láncfűrészt vegyem?...

Melyik láncfűrészt vegyem? STIHL MS 171 vagy Husqvarna 135. (hobbifűrész kategóriában)

Figyelt kérdés
Otthoni használatra szeretnék venni egy benzines láncfűrészt (hobbifűrész kategóriában).De nem tudom melyiket válasszam?árban majdnem megegyeznek,de minőségileg van-e nagy külömbség kösztük?

2014. febr. 12. 17:12
1 2
 11/19 gomzoli ***** válasza:
81%
ÉN nem pontoztalak le, úgyhogy feleslegesen szapulod a szót, a kérdező meg szerintem nem a hőbörgésre kíváncsi. Én meg marhákkal nem foglalkozok, nem izgat, ha nyomkodod az egeredet.
2014. febr. 16. 07:16
 12/19 halrém válasza:
79%

Látom a tahók simán leszólják a Stihl-pártiakat. Husqvarna is nagyon jó minőség, de a Stihl az ETALON. Ha ugyanazért a pénzért kell választani, nem vitás! Meg most őszintén, 0,2 kw teljesítménykülönbséget észre sem veszel két gép között! Ez kb. összehasonlítható az Audi és Bmw konkurrenciaharccal.

A srác a Stihl fűrészével nem szidta a Husqvarnát sem, csak leírta, hogy a sajátja milyen, erre mindjárt leugatták a bunkók, és ez nem más, mint ostoba személyeskedés, mert más a véleménye. Hát nekem is! Se alkatrész- és szervízárakban nem jobb a Husqvarna, se minőségre. Megközelíti a Stihl-ét, a különbség aprópénz! És mit kell a leggyakrabban cserélni? Láncot, vagy lapot. A lánc, szakszerűen élezve, több évet kibír háztáji használat során, és 3 ezer körül kapsz eredetit a Stihl-hez is, meg a Husqvarna-hoz is! A lap, max. ha béna vagy, és elfeszegeted, néhány évente cserés. Ennek ára majdnem száz forintos különbség a két márka között.

Ha évente 10-20 üzemórát használod, egyik se fog tönkremenni egyéb meghibásodás miatt a következő 6-8-10 évben!

Én úgy gondolom, az agresszív bunkózás és kötekedés (dirtyboy) helyett a valós tényekre kellene alapozni a véleményeket!

2014. febr. 21. 20:53
 13/19 42CrMo4 válasza:
A Stihl a Ferrari, a Husqvarna a Porsche. Választhatsz!Ha nem iparszerűen űzöd a dolgot, válaszd az olcsóbbat.
2014. febr. 24. 20:15
 14/19 anonim ***** válasza:

Nézd meg mind a kettőt alaposan ,és amelyik szebb ,azt vedd meg.

Ne halgass az elveteműl elfogúlt fanyűvőkre!!!

2014. márc. 5. 19:36
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
en most 1 hete vettem egy stihl ms211c-be, eloszor en is ms171 akartam, utana ms181 de vegul meggyoztek a haverok hogy vegyek ilyet. Ennek mar erzed hogy van ereje. Nem akarok rosszat mondani a ms171-rol se, mert nem dolgoztam meg olyannal rossz nem lehet de en ugy olvastam hogy az meg jatekszer. a husqvarnanak pedig nagyobb a fordulat szama a stihl-nek pedig az ereje. szerintem vegyel valami nagyobbat mint a ms171 vagy a 135
2014. márc. 25. 16:34
 16/19 akoslaszlo válasza:
Ezekután, hallgass a szívedre....!
2014. nov. 8. 23:13
 17/19 anonim válasza:

a Husqvarnárol anyit hogy szerintem nagyon jó gépek

egyik ismerősöm már 10 éve nyúzza a 236 os husqvarna-ját,

bátran merem ajánlani

a stihl-ről nem tudok nyilatkozni mert még nem volt dolgom vele.

2014. nov. 9. 12:48
 18/19 anonim válasza:
Igaz, hogy finnül van, de azért jó kis videó: https://www.youtube.com/watch?v=D1NPIDHHPCU
2015. szept. 29. 09:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát ez a videó amit utolsó linkeltél egy kalap mit ne mondjak... Én is tudok úgy vágni, hogy belefúlasztom a fába a husqik vagy azt az echo hulladékot. Sthilnél egyébként elegente a második vágás fele a gázt a másik kettőnél meg folyamatosan húzta.

Amúgy husqvarna és a Sthil is egyformán jók, volt a családba egy 2007-es Husqvarna 135-ös és bödület mennyi kisebb fát összevágtunk vele az évek alatt(sthil benyóval ment a 064-es sthil melet), termelni is kimentek vele faterék és a kipufogó felett kiolvadt a burkolat annyit ment, de semmi baja nem lett, igaz most pár éve valami csavar kiesett belül és az olajtank is megadta magát valamint a dugyattyú is cserés lett. De hát ez van, bőven visszajött az ára, majdnem 10 évet bírt a ház körül+termelés.

Ismerős 2007-es asszem, ms170-használ ( ez még 1,8LE-ös volt) mindig csak gyári dolgokat vett hozzá és ha nem vágott össze 70m3 galyfát káhlyhára akkor semmit és máig nem nyúlt hozzá.

Szóval én azt mondom, amire kitalálták arra kell használni a dolgokat aki 30-40

2017. okt. 22. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!