Szerintetek működne?
Arra gondoltam,hogy a fütésrendszerre rákötnék egy 120l-es bojlert és ;mint egy puffer;éjszaka "erről"fűtenék.
Vélemények,pro,kontra?
A 120 literes bojlerben kb 2200W-os fűtőszál van, aminek még az a 120 liter víz is kihívás, hiszen kell vagy 6 óra mire felmelegíti. Ráadásul ezen kívül még a fűtésben lévő vizet is fel kellene melegítenie. Kellene még legalább egy szivattyú, az is plusz fogyasztás.
Egy ilyennel többre mennél, és hosszú távon még kifizetődőbb is:
Szerintem.
Bocs rosszul fogalmaztam!
A vizet a bojlerba a kazánnal melegíteném fel,este pedig a kazánt kizárnám a rendszerből(kéményhatás,hőveszteség a kazánnál).Keringető szivattyú van a rendszerben.
Utána néztem,és pont e miatt tettem fel ezt a kérdést.
A hagyományos pufferben a víz nem mozog,csak hőtárolási célt szolgál.(neked mondjam?:))De az általam elméletben kigondolt rendszerben plusz 120 liter víz kerülne a fűtésbe,és nem tudom hogy a szivattyú elbírna-e a plusz(?)teherrel,keringne-e a víz?
"A hagyományos pufferben a víz nem mozog,csak hőtárolási célt szolgál."
Ez így ebben a formában nem igaz!
:)
müködne ha megfelelöen kötödbe
a szivatyyőnak meg teljesen mindegy hacsak nem épitesz be valahova nagyon nagy folytást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!