Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A hajnyírógép késeit időnként...

A hajnyírógép késeit időnként meg kell élezni?

Figyelt kérdés

Van egy Rowenta márkájú hajnyírógépem (nem profi), amit csak otthoni célra használok. Havonta kb. egyszer nyírok vele hajat, és kéthetente barkót igazítok. A gépet vagy 5 éve használom, ám mostanában azt vettem észre, mintha tépné a hajat. Szétszedtem a késeket, kimostam és újrazsíroztam.

Egyik kérdésem az lenne, hogy ott is be kell zsírozni (olajozni tilos), ahol a kések egymáson elmozdulnak? Mert én ott is bekentem finoman. A másik kérdés, hogy ha elviszem éleztetni a késeket, bárki meg tudja, aki késeket és ollókat élez vagy ehhez valaki spéci szakember kell?

2014. febr. 9. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Régebben nekem is ilyen egymáson elcsúszó vágófejes gépem volt, és mindig a sínek mentén kellett olajoznom. A vágó részt már tisztán kellett hagyni. Vélhetően azért is csúszkál a hajvágásnál mert síkos.

Élezésről csak annyit tudok hogy tovább bírják a pengék mint maga a gép. direkt úgy képezték ki hogy ne kopjon egykönnyen a hajtól

2014. febr. 9. 11:36
 2/4 anonim ***** válasza:

ha olajozni tilos! akkor önélezős a késrendszere.

ha már "tépi" a hajat az azt jelenti, hogy annyira kopott az éle, hogy cserére szorul Csak kompletten lehet cserélni a Rowenta vevőszolgálatnál érdeklődj, pontos géptípust és éltípust(ha lepattintod, bele van sütve) ...megadva.

élezni gazdaságosan NEM lehet! (csak a profi /fodrász/ gépek élének az élezését vállalják, (profi árakon!) a spec. élezésre szakosodott műhelyek!

2014. febr. 9. 11:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Az elsőnek lehet igaza van, hogy ahol a kések vannak nem kellett volna zsírozni.

Még annyit kérdeznék, hogy esetleg zsír helyen nem volna-e alkalmasabb, ha a bicikliláncok kenéséhez használatos spray-t használjam? Az olyan, hogy amikor kifújom, habzik, se utána azonnal rátapad a felületre, kimondottam bicikliláncokra ajánlott.

2014. febr. 9. 13:29
 4/4 anonim ***** válasza:

próba cseresznye!

1. távolítsd el, vmilyen zsíroldóval a késekre felvitt olajat! (alkohol, benzin stb.)

2. ha már mindenképpen kenni akarod akkor WD 40-et használj kenésre.

2014. febr. 10. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!