Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudok a falra egy...

Hogyan tudok a falra egy rudat ráerősíteni, hogy elbírjon 80-90 kilót?

Figyelt kérdés

90 cm-es a rúd, azon a részen a falak is 90 centire vannak egymástól.

gondoltam, hogy ha lenne valami patkó alakú vas amit felfúrok a falba és a rudat csak felülről belehelyezem. de nem találtam ilyet.

tudnátok tanácsot adni?

2014. febr. 7. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
mondjuk a két végére kellene hegeszteni 1-1 darab laposvasat, amit kifúrsz, és mehet fel a falra...
2014. febr. 7. 10:43
 2/6 A kérdező kommentje:
És ha nincs hegesztőgépem?
2014. febr. 7. 10:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Dekopírfűrészed,fúrógéped van?

Én így csinálnám:

Vennék két rétegelt lapot,ami kb.20x20 cm-s..és legalább 2,5 cm vastag. A bútorlapot gyengének tartom.

Dekopírral kivágnák egy "U" alakú rést rajta,ami pár miliméterrel nagyobb,mint a rudad.

Az "U" alak száraiba,és aljára körben fúrnék,mondjuk 5~5 lyukat,és ezeknél fogva felfúrnám+tiplizném őket egymással szemben a falra.

Ez megtartana 50~50 kilót.

Egyet még figyelembe kell venni,hogy a rúd akkora legyen,mint a fal,hogy ha megkapja a terhelést,és hajlik...akkor "rövidül is",nehogy beessen a két tartó közé.

Ha nem kivehetőre akarod,akkor az u alak helyett elég volna csak egy~egy rúd vastagságú lyukat fúrni,és így egybe felfúrkálni az egészet.

2014. febr. 7. 12:17
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi, de az a helyzet hogy 88 kiló vagyok.

Az 50-50 kilót úgy értetted, hogy 100 kilót tart meg?

Közben gondolkodtam. Én így próbálkoznék: veszek 2 zártszelvényt. Felfúrom őket a falra vízszintesen. (kb 15-20 centi hosszúak lennének) 4-4 csavarral rögzíteném a falra ezeket.

a középső rúd pedig négyzet alakú cső lenne. azt csavarral oda lehet fogatni a zárt szelvényhez. ekkor fix lesz.

de vajon elbírja a súlyomat?

2014. febr. 7. 12:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Úgy értettem,hgy 50 kilót oldalanként...tehát százat.

Nagyban függ a faltól!!! Meg a "normális" tiplitől,csavartól. Én-ha jó a fal- biztos legalább min.8x100-s állványcsavart használnék(ebből az anyag+alátét felvesz szűk 3 centit.

Tartó zártszelvénynek rövidnek tartom,amit írtál.

2014. febr. 7. 12:51
 6/6 Charlie O Brien válasza:

Google képkeresőjével keress rá erre:

húzódzkodó rúd ajtóra

használtan már 2-3000,- Ft-tól kaphatóak ilyesmik.

2014. febr. 7. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!