Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Felépíthető ez olcsón jól?...

Felépíthető ez olcsón jól? (mini dombház)

Figyelt kérdés

[link]

A kertünkbe gondoltam. Tófóliával bélelném meg borítanám. Gondolom ha rendesen körbe van szigetelve nem lesz dohos.

Egy pár négyzetméteres kis tárolót szeretnék belőle úgy, hogy mégse rontsa a kert összképét.

Max 30 ezret szánok rá, a faanyag adott, pár diófa lesz kivágva.

2014. jan. 23. 18:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Faanyag+ tófólia + szigetelés 30ezerből?

Szólj, ha sikerült, mert akkor veled építtetek mindent!

Szerintem tuti biztos nem jön ki ennyiből!!!!

2014. jan. 23. 18:57
 2/4 A kérdező kommentje:
a tófólia lesz a vízszigetelés, a hőszigetelés a föld.
2014. jan. 23. 19:04
 3/4 anonim ***** válasza:

vicc..alapból neki sem állnék ilyennek, ha max 30 ezer van rá..

azért azt nemárt tudni, hogy annak a földnek iszonyat nagy terhe van, és senki nem szeretné ha egyik nap ráomlana az egész.

én fa mellett biztos használnék zártszelvényt is, mert a diófa..pont nem építő anyagnak lett kitalálva..

jah, nekem is szólj ha 30 ezerből kijött, és nem dőlt össze pát héten belül..

2014. jan. 23. 22:10
 4/4 gomzoli ***** válasza:
100%

Olcsón nem lehet ezt megcsinálni, nemhogy 30 ezerből, de még 300-ból se nagyon. Ha fa konstrukciót akarsz, akkor igen vastag, masszív szerkezetet kell csinálnod, legjobb, ha akácból. Már a faanyag eleve többszörösen meghaladja az elképzelt 30 ezres határt. ha földdel akarod beborítani, hogy szép és hűvös legyen, valamint télen fagymentes, akkor legalább 30-40 centi vastagságú réteg kell rá, hogy ne ázzon le egy kétnapos eső során, és nyáron ne száradjon cserepesre. Ennek viszont több tonnányi súlya van, már 6-8 m2 felület esetén is! Hát még, ha átázik a földburkolat egy eső során, vagy ha befedi még 30 centi hó! Ezt megtartani komoly faszerkezet szükséges, combvastagságúnál komolyabb tartóoszlopokkal, és szakszerűen összeépített komoly tetőszerkezettel!

Csak a tófóliára kb. elég lesz (talán) a 30 ezer.

Aztán még azon is törheted a fejed, hogy a tartóoszlopoknak milyen alapozást készítesz, hogy a súly alatt ne süllyedjenek meg.

A legolcsóbb nyilván az a megoldás lenne, hogy ásol egy nagy gödröt, kibéleled, és a gödör peremeire fektetve készítesz egy faszerkezetet, ami a gödröt letakarja, és ezt burkolod fóliával, meg földdel. Itt is nagyon erős, vastag (és drága) faanyagra lesz szükséged. Különben beszakad, és ennyi...

2014. jan. 24. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!