Felépíthető ez olcsón jól? (mini dombház)
A kertünkbe gondoltam. Tófóliával bélelném meg borítanám. Gondolom ha rendesen körbe van szigetelve nem lesz dohos.
Egy pár négyzetméteres kis tárolót szeretnék belőle úgy, hogy mégse rontsa a kert összképét.
Max 30 ezret szánok rá, a faanyag adott, pár diófa lesz kivágva.
Faanyag+ tófólia + szigetelés 30ezerből?
Szólj, ha sikerült, mert akkor veled építtetek mindent!
Szerintem tuti biztos nem jön ki ennyiből!!!!
vicc..alapból neki sem állnék ilyennek, ha max 30 ezer van rá..
azért azt nemárt tudni, hogy annak a földnek iszonyat nagy terhe van, és senki nem szeretné ha egyik nap ráomlana az egész.
én fa mellett biztos használnék zártszelvényt is, mert a diófa..pont nem építő anyagnak lett kitalálva..
jah, nekem is szólj ha 30 ezerből kijött, és nem dőlt össze pát héten belül..
Olcsón nem lehet ezt megcsinálni, nemhogy 30 ezerből, de még 300-ból se nagyon. Ha fa konstrukciót akarsz, akkor igen vastag, masszív szerkezetet kell csinálnod, legjobb, ha akácból. Már a faanyag eleve többszörösen meghaladja az elképzelt 30 ezres határt. ha földdel akarod beborítani, hogy szép és hűvös legyen, valamint télen fagymentes, akkor legalább 30-40 centi vastagságú réteg kell rá, hogy ne ázzon le egy kétnapos eső során, és nyáron ne száradjon cserepesre. Ennek viszont több tonnányi súlya van, már 6-8 m2 felület esetén is! Hát még, ha átázik a földburkolat egy eső során, vagy ha befedi még 30 centi hó! Ezt megtartani komoly faszerkezet szükséges, combvastagságúnál komolyabb tartóoszlopokkal, és szakszerűen összeépített komoly tetőszerkezettel!
Csak a tófóliára kb. elég lesz (talán) a 30 ezer.
Aztán még azon is törheted a fejed, hogy a tartóoszlopoknak milyen alapozást készítesz, hogy a súly alatt ne süllyedjenek meg.
A legolcsóbb nyilván az a megoldás lenne, hogy ásol egy nagy gödröt, kibéleled, és a gödör peremeire fektetve készítesz egy faszerkezetet, ami a gödröt letakarja, és ezt burkolod fóliával, meg földdel. Itt is nagyon erős, vastag (és drága) faanyagra lesz szükséged. Különben beszakad, és ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!