Honnan tudom milyen anyagból készült a tengely? Milyen vizsgálati módszerekkel lehet megállapítani?
Túl általános a kérdésed.
Ha fémből van, akkor elektronmikroszkóppal meg lehet állapítani az ötvözet pontos összetételét (az egyes összetevők arányát tizedszázalékra pontosan). Gondolom viszont ennek a költségét nem szeretnéd megfizetni.
Első körben a mágnesességet nézd meg.
Ha vonzza a mágnes, akkor acél, ellenkező esetben alumínium vagy ausztenites korrózióálló acél.
Köszönöm a válaszokat!
Az a problémám hogy nem tudom eldönteni hogy Pl: C45 vagy C60 ötvözött vagy nem? vagy milyen anyagból készült!
Keménységet tudok mérni!De most a keménységből a kiinduló anyagot is meg tudom határozni?
van otthon keménységmérőd? o.O
Egyébként a keménységből nem tudod meghatározni az anyagát... vannak drága módszereke, amikkel meg lehet határozni, de miért ennyire fontos ez neked?
De ha megmondod, hogy milyen tengelyről van szó, akkor nagyjából be tudom lőni, hogy milyen anyag lehet...
Ez főtengely egy STIHL FS 300 -as fűkaszában ami eltört munka közben!Megkérdezték milyen anyagból lehet mondtam hogy acél de valójában ez foglalkoztatna hogy hogyan is tudnám megállapítani?elektronmikroszkóp nélkül!
Mi a kiindulási anyag?min ment keresztül a tengely!(hőkezelés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!