Napelem építéséhez az antireflex plexi mennyivel lenne jobb mint a sima, víztiszta?
Az antireflex felülete nehezebben karcolódik, könnyebb tisztán tartani, ezért jobb választás lehet a VT plexivel ellentétben. A fényáteresztés is jobb lehet a mezei üvegnél, továbbá annál könnyebb, én mindenképpen javaslom.
A plexi jól bírja az időjárást is, meg a törésre sem olyan érzékeny, mint az üveg, de nézz utána a polikarbonátnak is.
(Ellenben az É-i oldalra nem tudom mennyire jó választás ez napelem.)
KZ67, köszi a válaszod!
Ez nagyon jó hír, csak eddig max 3mm-est találtam, és 4-5 kellene, de végül is jó lehet, ha meg tudom valahogyan merevíteni, hogy ne hajoljon el. A napelem 120x60 centi méretű lenne, szóval nem is problémát okozhatna a plexi hajlékonysága.
A napelem hobbi célra lenne csak főleg, különösebb elvárásaim nincsenek tőle, illetve tudom milyen paneleket használnék, kimértem, megvettem, így tudom mekkora teljesítményre számíthatok.
Legtöbb helyen táblás áru a plexi. 2x1.5 m meg ennél nagyobb kivitelben (pár 100 Ft-ért felvágva is kaphatod). Egy tipp:
www.plexis.hu
szóval nem *kis* problémát okozhatna a plexi hajlékonysága.
Kimaradt egy k.
Köszi a linket, azt hiszem már láttam őket, de a továbbiakban valamiért elkerülte a figyelmem ez a bolt, pedig most néztem, csak 10 számmal van odébb mint a másik, ahova mennék érdeklődni. :)
Szia Miquel!
Ez személyes tapasztalat, vagy valahol olvastad?
Érdekelne bővebben.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!