Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Napelem építéséhez az antirefl...

Napelem építéséhez az antireflex plexi mennyivel lenne jobb mint a sima, víztiszta?

Figyelt kérdés
Északi oldalra tervezek napelemet és egy ismerősöm hívta fel rá a figyelmem, hogy antireflex plexivel építve sokkal jobban teljesítene ennél a tájolásnál. Aki már használt ilyen plexit, mi a tapasztalata vele?

2013. dec. 14. 00:17
 1/8 anonim válasza:
Nem érdemes plexit használni, mert könnyen karcolódik, és hamar opálossá válik. Szerintem inkább üveg alapúval lenne érdemes próbálkozni.
2013. dec. 14. 10:36
 2/8 KZ67 ***** válasza:

Az antireflex felülete nehezebben karcolódik, könnyebb tisztán tartani, ezért jobb választás lehet a VT plexivel ellentétben. A fényáteresztés is jobb lehet a mezei üvegnél, továbbá annál könnyebb, én mindenképpen javaslom.

A plexi jól bírja az időjárást is, meg a törésre sem olyan érzékeny, mint az üveg, de nézz utána a polikarbonátnak is.

(Ellenben az É-i oldalra nem tudom mennyire jó választás ez napelem.)

2013. dec. 14. 19:26
 3/8 A kérdező kommentje:

KZ67, köszi a válaszod!

Ez nagyon jó hír, csak eddig max 3mm-est találtam, és 4-5 kellene, de végül is jó lehet, ha meg tudom valahogyan merevíteni, hogy ne hajoljon el. A napelem 120x60 centi méretű lenne, szóval nem is problémát okozhatna a plexi hajlékonysága.

A napelem hobbi célra lenne csak főleg, különösebb elvárásaim nincsenek tőle, illetve tudom milyen paneleket használnék, kimértem, megvettem, így tudom mekkora teljesítményre számíthatok.

2013. dec. 15. 00:13
 4/8 KZ67 ***** válasza:

Legtöbb helyen táblás áru a plexi. 2x1.5 m meg ennél nagyobb kivitelben (pár 100 Ft-ért felvágva is kaphatod). Egy tipp:

www.plexis.hu

2013. dec. 15. 02:01
 5/8 A kérdező kommentje:

szóval nem *kis* problémát okozhatna a plexi hajlékonysága.

Kimaradt egy k.

Köszi a linket, azt hiszem már láttam őket, de a továbbiakban valamiért elkerülte a figyelmem ez a bolt, pedig most néztem, csak 10 számmal van odébb mint a másik, ahova mennék érdeklődni. :)

2013. dec. 15. 04:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Az antireflex 17-25%-al nagyobb teljesítményre tudja sarkallni a rendszeredet. MIndenképpen az ajánlom.
2013. dec. 16. 22:53
 7/8 A kérdező kommentje:

Szia Miquel!

Ez személyes tapasztalat, vagy valahol olvastad?

Érdekelne bővebben.

Köszi!

2013. dec. 17. 23:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Valaha energetikus képzésen is részt vettem, ott tanultunk ilyenekről.
2013. dec. 18. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!