Kéményes kandallohoz, szénmonoxidjelzőt vagy füstjelzőt vegyek?
Kedves Kérdező!
CO jelző ajánlott: B kategóriás gáz + fokozott záródású nyílászárók (gumi tömítés) vagy levegőfelhasználó berendezések esetén (ventilátor a budiban, ruhaszárítógép stb). Ha nem jár Hozzád kéményseprő, de van B kat. gázfelhasználó berendezésed, akkor is vegyél.
Füstjelző a kazánhoz, kandallóhoz stb való.
Létezik kombinált műszer, ami gázömlést és CO-t és füstöt is jelez.
Üdv R.
Hát nem tudom, én vettem, de aztán méregetve vele kiderült, hogy annyira tömény füst mérgező csak, amit az orroddal bőven észlelsz. Gondold meg, a dohányos tömény füstöt szív be, aztán nem hal bele. Felébrednél, ha olyan tömény füst lenne a szobádban?
Mondjuk van egy kis esély, ha már csak faszén parázslik, és full elzáródik a kémény mondjuk egy kamikaze galambtól, akkor kijöhet viszonylag szagtalan füst, ami így veszélyes.
Szerintem ha nagyon akarsz, akkor CO-jelzőt vegyél, mert a füstöt úgy is észleled, ha meg nem, mert nem vagy otthon, akkor hiába szirénázik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!