Milyen acéllemezből (kazánlemezből), és milyen hegesztéssel kell készítsem a saját célra készítendő kályhám tűzterét?
Egy melléképületbe szeretnék saját részre készíteni egy kisebb fatüzeléses fűtőalkamatosságot.
Milyen alapanyokból (acéllemez, anyagminőség, anyagvastagság, hegesztő anyagok, tömítőanyagok) célszerű elkészíteni a tűzteret, hogy üzembiztos és tartós is legyen?
Kályhám az lenne, de a kérdésem hátterében inkább az állt, hogy ha saját tűzteret szeretnék készíteni, akkor milyen anyagokból és milyen megoldási lehetőségeken célszerű gondolkodnom a saját kivitelezés tekintetében.
Ezért a kérdésem még mindig aktuális. :)
Ha van itt köztetek olyan, aki esetleg már készített ilyet és elégedett is a végeredménnyel, akkor nagy segítség lenne, ha megírná a gyakorlati lépéseket és az esetleges instrukcióit, akár egy privát üzenetben.
Előre is köszönöm.
A legkomolyabb problémát az okozza a házi kivitelezésnél, hogy nem tudsz hajtani 4-5-6-7-8-10 mm vastag lemezt. Az élben hegesztés pedig nem sokat ér. DE ha bemész egy barkácsüzletbe egy mérőszalaggal a kezedben akkor ott lemérhetsz pár tűzteret. annak alapján meg lehet csinálni. Egy belső samottozással javíthatod a tartósságot.
Még gyártók közt is nagy különbségek vannak minőségben.
Pl. az osztrákok kovácsolt vaslemezből készítik kazánjaikat, sőt némelyik ipar
i savállót használ. Élben sosem hegesztik ezeket a kazánokat, mindenhol az egyenes részen van a hegesztés.
Remélem valamennyire segítettek ezek az infók.
30 éve hegesztett kazánunk van :D
5 -ös kazánlemezből csináljad, öntöttvas ajtókkal és rostéllyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!