Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyhogy hazánkban ennyien...

Hogyhogy hazánkban ennyien értenek az építéshez?

Figyelt kérdés
Miért nem szokás hazánkban szakemberhez fordulni, ha építkezésről, felújításról, a lakásunkról van szó? Miért akarják a laikusok maguk megoldani azokat a dolgokat, amelyek a szakembernek is fejtörést okoznak? Miért látják be az emberek ilyen nehezen, hogy sokat bukhatnak a barkácsolással?
2009. nov. 20. 21:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Azt a vályogházas kérdést én is olvastam.Abban az a tragikus,hogy a vastag betonfödémet egy építész készítette,nem a család barkácsolta.(Most pereskedhetnek vele,mert a házuk biztosan teljesen rombadőlt)

Talán a barkácsolás mögött a Kádár-rendszerben szokásos építési gyakorlat is ludas.Akkor a házépítéshez csak néhány szakember ( kőmüves,villany és vízvezetékszerelő,ács stb ) kellett.A segédmunkákat megcsinálta az irányításuk alatt a rokonság,barátok,munkatársak,egy-egy jó ebédért.És a ház valóban jó lett,jobb,mint ha egy építóipari cég építette volna.Csak azt felejtik el,hogy ma már kevés a lelkiismeretes szakember,és nincsenek munkatársak,akik ingyen segítenének.A pénz pedig kevés.,az eredmény pedig sokszor siralmas.

2009. nov. 21. 06:58
 12/20 anonim ***** válasza:

Ahogy írták, elsődlegesen a pénz hiánya az ok.

Ne feledd hogy manapság tele van kókler megbízhatatlan , magát szakembernek nevező gazfickóval az összes szakma, akik előre szeretik a pénzt elkérni (előleg,munkadíjra+anyagbeszerzésre) és aztán felszívódnak,(nem elérhető,nem veszi fel a telefont stb) Hányan jártak már így...csúnyán becsapva,nem csodálom hogy (amit lehet) maguknak csinálnak meg az emberek.

2009. nov. 21. 07:23
 13/20 anonim ***** válasza:
A pénzen kívül a mesterek megbízhatatlansága. Mi, amikor építkeztünk, annyi szar munkával találkoztunk, hogy utána már úgy voltunk vele, szart mi is tudunk csinálni, de legalább nem fizetünk érte. Aztán van, ami jobban sikerült, mintha a "mester" csinálta volna.
2009. nov. 21. 07:40
 14/20 A kérdező kommentje:

Az a baj, én nemcsak a pénzhiányt látom. Mintha az emberek fejéből kitörölhetetlen lenne az a berögződés, hogy építeni mindenkinek kell és ennél fogva mindenki tud is. Nem veszik észre, hogy a mai építőanyagok már rég meghaladták a vályog szintjét, amit Józsi bácsi is meg tudott csinálni.

A másik meg a tervezés. Párom kolléganője büszkén mesélte, hogy ő aztán kioktatta a hülye építészt, mert ő lerajzolta, hogy legyenek a házukban a helyiségek és úgy is lett. Tényleg azt hiszi, hogy ez csak ennyiből áll?

2009. nov. 21. 10:38
 15/20 anonim ***** válasza:
Több oka is van. Első helyen említendő a pénz(hiány). Másodikon, hogy rengeteg a szakbarbár, rosszak a tapasztalatok. Aztán - itt a szakemberek figyeljenek - képtelenség őket sokszor "felderíteni", se cím, se hirdetés, se internet, ha az embernek nincs 1-2 címe ismerőstől, rokontól azt se tudja merre induljon.
2009. nov. 21. 15:11
 16/20 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok.

Ami még rettentően kiborít az az, hogy felhívnak elmondják hogy mit is kellene csinálni és akkor megszólal az ürge, hogy "ez csak 1 órás munka". Már elnézést kérek mindenkitől, de nekem senki se mondja meg hogy egy munka hány órás. Ha annyira tudja mennyi ideig tart, nyilván tudja a munka menetét, akkor csinálja meg saját maga. Meg megcsináltatja a munkát kocsmából összeszedett emberekkel, utána meg menjek helyrehozni más elcseszett munkáját. Hát ez még ami idegtépő...

2009. nov. 21. 15:47
 17/20 anonim ***** válasza:

énis csak a pénzt tudom említeni. úgyvannak vele, h hátha sikerül nekik is, ésakkor nemkell a szakemberre azt a sok pénzt kifizetni. hameg nemsikerül, majd akkor jöhet a szakemnber, mertmár muszáj.

ezért nem az embereket kell okolni, hanem ezt az országot. hogy az embereknek még az alapvető dolgokra is alig van pénzük, akkor hogylenne már egy szakemberre? elcseszett egy ország ez, ha vinni akarod vmire költ9özz másik országba, ahol megbecsülik a munkád, és ahol nem úgy élnek az emberek h kisebb világ dől bennük össze, ha szerelőt kell hívni vmihez.

2009. nov. 22. 15:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Én két házat hoztam rendbe sk mert amikor a"mester mondta hogy 3000/m2" kiröhögtem és elmentem a könyvtárba tanulmány útra. Az első m2 ramaty a második ronda a harmadik elfogadható,ekkor kezdtem hozzá a spájzhoz. Utána csempe lambéria.A napokban jót vigyorogtam a kolegám Mekk Elekjén aki kicsempézett neki kb 5000Ft/m2(rally pálya függőlegesen.)
2009. nov. 25. 20:12
 19/20 anonim ***** válasza:

Csináld magad ha szolgád nincs, nameg a sok SZAG ember a legtöbbször akkora trógermunkát végez hogy csak na, csak úgy hogy ne lásd (pl autószerelők) ..

Az a biztos amit te megcsinálsz!!

Építőiparban bevett szokás hogy az építőanyagot lenyúlják, a házból meg kispórólják a dolgokat a beton vastól a cementig..

Meg eleve már úgy intézik hogy többet rendeltetnek az anyagokból mint amennyi szükséges hogy le tudják nyúlni, aztán meg ráfogják hogy benne van!!!

2010. ápr. 11. 12:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Ja meg még valami..

A rengeteg Szagember egyből így indít..

"Annyi a munkadíj amennyi az anyag, plusz egy láda sör naponta"

Miről beszélünk már komolyan...

2010. ápr. 11. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!