Cirkulához, körfürészhez milyen mekkora teljesítményü motor érdemes? (csak 220as jöhet szóba) Egyáltalán mekkora a legnagyobb teljesítményü 220as motor
Mindenképp 2800-s fordulatút.
Az 1500W-s már nem indul el mindenütt,sajna nekem is csak 16A bejövőm volt,így 1100 w-ban gondolkodhattam.
220-al felesleges körfűrészt csinálni. Túl sok energiát pazarol a körfűrész vágáskor. Közel cm széles utat vág a lap. Emiatt a kis teljesítményű motorok gyengék ezek meghajtásához. Szalagfűrész viszont már egy 1 kw körüli motorral is egész jó teljesítményt nyújt. Mert ugye ebben az esetben csak 1-1,5 mm a vágás szélesség.
A körfűrész egyébként is inkább asztalosipari vagy épületfa vágásra való. Ott az egyetlen előnye megmutatkozik,hogy egyenes a vágásvonala.
220/380 motort keress! Abból olyan 2,5-3KW -osat. Vegyél egy 100/400 microfarádos indítókondit és egy 40/400 microfarádos üzemit. A motort ne csillagba hanem sorba kösd. Kelleni fog ezeken kívül egy jobb fajta kapcsoló lehetőleg olyan, amin két gomb van egyik az indítónak másik a bekapcsoló gombnak amire az üzemi kondit és a 220-at kötöd. A motorba a harmadik fázisra kösd a kondi egyik kábelét a másikat a hálózat 220-as fázisára. A kondi kábeleinek felcserélésével a motor forgásirányát tudod változtatni.
A starter kondit egy megszakítható kötéssel helyezd el az üzemi kondival együtt az előbb leírtak szerint. Így a 380v-ra megadott Kw-nak a 70-75 százalékát kapod. nekem 16A-en megy és még soha nem vágta le. Így kb 15X7,5 szarufát éles lappal hosszában 2cm/mp gyorsasággal vágja. gond nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!