Milyen tolómérő márkákat ajánlotok?
Most kezdtem el gépész iskolába járni, és szeretnék egy saját tolómérőt. az iskolának mitutoyo van. 0,05ös kéne. Milyen márkát, milyen árkategóriába ajánlotok nekem tolómérőt ?
Nagyon köszönöm!

Nem írtad, hogy mekkora és milyen tolómérőre van szükséged.
Saját tapasztalatból mondom - gyártásmérnök vagyok egy autóipari cégnél - akkor ragaszkodsz a Mitutoyo-hoz. Nagyon megbízható mérőeszközök. Mivel neked 0,05mm-es pontosságú kell, ezért gondolom nem digitális, hanem nóniuszskálás kell. Egy 150mm-es tolómérőt már kapsz bruttó 7-8 ezer forint között, ha mélységmérőre is szükséged van, akkor 10-11 ezer forint körül van az ára.

Köszönöm szépen.
Én úgy gondoltam hogy ezt a tízezret rászánom, és akkor lesz egy normális, jó, megbízható eszközöm.
Szerintem tudod miről beszélek:)
És nagyon nagyon köszönöm. ment a pacsi:)

Igen én is azt ajánlom, kiváló mérnöki pontosságú szerszámokat biztosít a Mitutoyo! Édesapám esztergályos, már 62 éves, tehát nem ma kezdte és ő is ezekre esküszik. Nekünk van itthon több is, nóniuszos és olyan amiken analóg óra is van, és azok is mindig vissza állnak nullára, nem csalnak egy századot sem! A digitálist nem tartom teljesen megbízhatónak, mert ha merül az elem akkor már nem kimondottan megbízható.
Apám egyszer nevettet fel hangosan a TESCO-ban, mikor meglátott egy marék műanyag tolómérőt, no comment :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!