Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen tolómérő márkákat...

Milyen tolómérő márkákat ajánlotok?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el gépész iskolába járni, és szeretnék egy saját tolómérőt. az iskolának mitutoyo van. 0,05ös kéne. Milyen márkát, milyen árkategóriába ajánlotok nekem tolómérőt ?

Nagyon köszönöm!

2013. szept. 16. 19:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem írtad, hogy mekkora és milyen tolómérőre van szükséged.

Saját tapasztalatból mondom - gyártásmérnök vagyok egy autóipari cégnél - akkor ragaszkodsz a Mitutoyo-hoz. Nagyon megbízható mérőeszközök. Mivel neked 0,05mm-es pontosságú kell, ezért gondolom nem digitális, hanem nóniuszskálás kell. Egy 150mm-es tolómérőt már kapsz bruttó 7-8 ezer forint között, ha mélységmérőre is szükséged van, akkor 10-11 ezer forint körül van az ára.

2013. szept. 16. 20:05
 2/8 A kérdező kommentje:

Igen nóniuszos kell, és 150mm-es :)

[link]

konkrétan ezt néztem. Szerinted akkor megvehetem ?

2013. szept. 16. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, teljesen megfelelő lesz neked. Persze csak akkor ragaszkodj ehhez a márkához, ha belefér a családi költségvetésbe, mivel nem túl olcsó eszköz. Főleg, hogy nem is az iskola kéri a saját mérőeszköz beszerzését, hanem te szeretnéd.
2013. szept. 16. 20:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Én úgy gondoltam hogy ezt a tízezret rászánom, és akkor lesz egy normális, jó, megbízható eszközöm.

Szerintem tudod miről beszélek:)

És nagyon nagyon köszönöm. ment a pacsi:)

2013. szept. 16. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen én is azt ajánlom, kiváló mérnöki pontosságú szerszámokat biztosít a Mitutoyo! Édesapám esztergályos, már 62 éves, tehát nem ma kezdte és ő is ezekre esküszik. Nekünk van itthon több is, nóniuszos és olyan amiken analóg óra is van, és azok is mindig vissza állnak nullára, nem csalnak egy századot sem! A digitálist nem tartom teljesen megbízhatónak, mert ha merül az elem akkor már nem kimondottan megbízható.

Apám egyszer nevettet fel hangosan a TESCO-ban, mikor meglátott egy marék műanyag tolómérőt, no comment :)

2013. szept. 16. 23:08
 6/8 anonim ***** válasza:
A mitutoyo a mérés technikában világ 1-ik ,ha nem az 1-etlen ,legjobb márkája!
2013. szept. 18. 08:59
 7/8 anonim válasza:
Én is Mitutoyo tolómérőt használok, én konkrétan tőluk is vettem, nagy korrektek voltak s segítőkészek,én pont akciósat vetem szerencsém volt.A termék tényleg jó ez nem kínai.
2013. szept. 18. 10:46
 8/8 anonim válasza:
5-ösnek írom, hogy az elektronikában használt ESD védett tolómérők sem készülhetnek fémből, igaz akármilyen műanyagból sem. Azonban ezek az eszközök annak ellenére, hogy műanyagból és üvegszálas anyagból készülnek, mégis igen drága darabok.
2022. jún. 24. 03:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!