Szivacs festőhenger jobb, mint a hagyományos pamacsos?
Figyelt kérdés
Eddig a hagyományos pamacsos festőhengerrel festettünk, de összevissza csöpög, csíkoz, ezért úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk a szivacs festőhengert. Ha valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata, kérem, hogy ossza meg. Köszi!2013. aug. 30. 12:25
11/14 anonim válasza:
Ja, a szivacs jó lakkozásra, de ha erősen megnyomod, akkor rengeteg levegőbuborékot nyom a rétegbe és szélez. Vizes bázisú lakknál nem szabad agyon hengerelni egy csíkot, mert bevakul tőle.
12/14 A kérdező kommentje:
Sőt, eszembe jutott, hogy csináltuk. 2 vödör volt, az egyikben a festék, a másik tetején a rács. Így szépen lassan átcsöpögött a festék az egyik vödörből a másikba :)
Igen, úgy látom a szivacsos henger felejtő, csak azért jutott eszembe, mert régen lehetett kapni szivacsból készült festő szettet (top shopos, nem henger volt).
2013. szept. 3. 12:28
13/14 anonim válasza:
Ezer féle henger van. Menj fel egy szerszámkereskedő honlapjára, és találsz olyan kialakítású hengert, ami nem csíkoz. Egyébként csak gyakorlat kérdése és a festék minősége, valamint az alapozás segít, hogy ne legyen csíkos a festés.
Nekem ecsettel is tükör sima a felület. A festés is egy szakma, ahhoz is érteni kell. Szokták mondani, hogy mindenki festőnek születik, ért is hozzá, csak később tanul valami más szakmát.
14/14 Röcsögei Péter válasza:
Na, erre a kérdésre nem találja a google sem a választ 2018-ban sem. Még a csapágyazásról is fél oldalt regélnek a festékboltok weboldalain, de igazán, hogy melyik mire jó, arról nem. A hengerek fajtáiról én is tudnék 5 oldalt írni, ha bemegyek a barkácsáruházba, és csak némán körülnézek kérdezés nélkül. Igazából mindegyik jó bizonyos százalékban bármire, csak vagy könnyebb, vagy nehezebb vele dolgozni, ez a fő infó, ami évek alatt lejött. Oldószerállót kell venni, ha olyan a festék, egyébként meg csak a "struktúrája" a fontos, tehát, hogy milyen nyomot hagy a falon. Szivacsból 50kg/köbméter sűrűségű állítólag a jó, mert a durvább (20-30), az narancsbőrös mintát hagy. Én is ki akarom próbálni, a választ a kísérletezés fogja megadni. Csak nem tudom, mire van az internet akkor, az átlag életkor 10 év a neten, és csökken, tőlük nem lehet sokat tanulni, viszont mivel komoly kinézetű az írás, el lehet hinni a téves infót, meg amit ezren kopiznak tovább, az is hihető! Mindenhol ugyazat a szrt olvasom, ez meggyőző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!