Napelemet szeretnék aháztetöre teni kell-e valamien engedéj vagy valami?
Rendben. Elnézzük neked, hogy a helyesírásod is igencsak korszerűsítésre szorul, és helyette a zöld-energiára koncentrálunk.
Nem tudjuk, milyen szolgáltatónál vagy, én az EON-nál. Ezért ezt az oldalt linkeltem be neked, mert te nem napelemet szeretnél a tetőre, hanem szeretnél létesíteni egy Háztartási Méretű Kiserőművet. Nagyon figyelmesen olvasd át a linken találhatóleírást. A weblap jobb oldalán pedig a letölthető dokumentumok vannak, például az igény bejelentését is ezen a nyomtatványon lehet megtenni.
De be kell küldeni majd az egész rendszer műszaki dokumentációját is, mert pl. természetesen ha az utcádban karbantartás miatt áramszünet van, akkor a Te napelemeid által termelt áram nem vághatja agyon az utcai karbantartókat!
A leírásban kiemelt, pirossal színezett táblázatban találod a folyamatnak a leírását, hogy mikor, mit kell tenned, és arra a szolgáltató mennyi idő alatt köteles a jogszabályok szerint reagálni.
Szerintem "többe kerül a leves, mint a hús"
Egy ilyen kültéri berendezés ki van téve az időjárás
minden változásának, télen, nyáron. Ezért annak a kialakítását gondosan meg kell tervezni, illeszteni a
meglévő szerkezetekhez, aztán karbantartani, javítgatni.stb
Tehát nem arról van szó, hogy egy drágán megvett táblát
feldrótozunk a cserépre, bekötjük a hálózatra, és használjuk az ingyen áramot. Ráadásul éjjel nem lesz áramunk, tehát belső váltó berendezéseket is ki kell építeni.
A fentiek alapján én csak nagyon tehetősnek, és még
bolondosabbaknak ajánlom !
Vanek
Kedves Vanek!
Száz évvel ezelőtt a fürdőszoba volt akkora luxus, hogy csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak. Én úgy gondolom, hogy most a XXI. században például a napelem került ebbe a helyzetbe.
Ma már egy házépítésnél nem kérdezed a fürdőszobáról, hogy mikor térül meg, hanem természetesnek veszed, hogy fürdőszoba kell, és kész. A napelemek esetében még fel-felmerül a kérdés. És valóban drága. És az inverterre valóban nincs 25 év garancia, és az a leggyengébb láncszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!