Ideiglenes földszonda?
Írhattam volna kollégát is,de mindegy. Ahogy fogalmazol:nullfázis,kéteres földkábel,30 centis rézkábel "földszonda". Nullavezető, a kábel még attól nem földkábel ha rálapátolsz 1 kis talajt.4 értől és alu esetén 16mm2 réz esetén 10mm2 és persze némi mechanikai védelemmel ellátva lesz a kábel föld kábel. Gondolom milyen szakszerű lehet( sajnos tapasztaltam is már) az otthoni barkács villanyszerelésed. De komolyra fordítva a szót. Abban az esetben alkalmazhatnál helyi föld szondát ha azt összekötnéd a ház eredeti földelésével ott ahol a mérőből a nullavezető is rá van kötve. Ez hiányában a két szonda között potenciál különbség léphet fel. Olcsóbbnak és biztonságosabbnak látom ha kicseréled a "földkábeled".
Tudod ez 1 szakma,nem mindenki ért hozzá,még ha azt gondolja is. Azért írtam hogy hívj villanyszerelőt mert az összköltség kevesebb mint 1 temetés.
További jó barkácsolást.
A kérdést úgy tettem fel,hogy ideiglenes. Épp ez a lényege, annyira távoli pont, hogy a cserére technikai okból nincs lehetőség.
A "földkábel" vascsőben fut, kettős szigetelésű, ennyit a védelméről (jelenleg nincs lehetőségem kiásni a vascsövet, hogy cseréljem a földkábelt, és valóban nem akarok földbe ásott kábelként vinni a földelést sem. Tudom, hogy nem ez felel meg a szabványnak, de nem érdekel, nekem jó így.
Nem foglak lepontozni, nyilván akinek ez a szakmája az ezt mondja (a rendőr is azt mondja hogy a gyorshajtás veszélyes,mégis hányan csinálják ugye). Az alternatíváim jelenleg, hogy hagyom a fenébe amíg nincs lehetőség a csövet kiásni, vagy készítek egy szondát helyileg. A végpont fogyasztójának a fém burkolatához halandó nem tud hozzáérni működés közben.
Ettől függetlenül a többség valószínűleg rákötné a nullfázisra a földelést (régen csinálták a kollégáid,akkoriban biztos az volt a szabvány).
Más esetleg?
Úgy látom a szakmai hozzá nem értésednél talán csak az arcod nagyobb. Hidd el qrvára nem érdekel hogy lepontozol-e,mert nem az én életem függ az elbarmolt kábelezésen. Egyébként ha vascsőben van a kábel miért nem húzod ki,vagy a sérült érrel behúznál 1 újat. Ha csőben van az zárt hogy sérült meg? Amit írtál hogy a nullavezetőt és nem nullfázist(mert ilyen az elektrotechnikában nincs)rákötni a testre azt egy nagyon kicsit is hozzáértő ember, direkt nem villanyszerelőt írtam nem teszi meg mert életveszélyes,és sem régen sem ma nem felel meg a szabványnak. És még talán annyi az elgondolásodról hogy az általad "elérhetetlennek" titulált géphez a gyereked mégis hozzáér és ne adj isten jól megrázza,akkor mond a nejednek hogy Á semmi gond drágám ideiglenes az egész.
Talán csak azért írom neked mert hátra ráébredsz hogy ha 1 szakember mond valamit jó szándékkal az nem azért van mert ki akar cseszni veled. Hanem mert több mint 20 éve ezt csinálja és lehet hogy ért is hozzá.
További szép napot neked.
A vascső egyik végéhez férek csak hozzá, a másik vége betonozva van, a kábel pedig befalazott kábelcsatornában megy tovább, ráadásul nagy a távolság. Behúzóhoz nagyon hosszú, kibontani nem akarom, a nyomvonalon is vannak ásásnál elszállítandó dolgok.
Gyerek nincs, még az ismeretségemben sem, asszony meg a közelébe se merne menni. Mindegy, megoldom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!