Aki csinál valami EGYEDI kézműves alkotást, és népszerűséget ér el vele, rendszeres megrendelései vannak, az szabadalmaztatja is a művet, a nevet, stb? Ez mennyire elterjedt?
Figyelt kérdés
Pl ez le van védve? [link]
Vagy ez? [link]
Ha én tele vagyok ötletekkel, egyedit szeretnék alkotni, akkor mennyire kell tartanom tőle, hogy valaki lekoppintja a nevet és a figurámat?
Mikor szokták levédeni a dolgokat? Mikor hozzák meg ezt a döntést az alkotók?
2013. júl. 1. 21:42
1/3 anonim válasza:
Ha tényleg egyedi a dolog,és nem csak részben hanem egészben akkor érdemes levédetni.
De manapság igen nehéz tök egyedit kitalálni,így mindent sem lehet levédetni.
Ha úgy érzed hogy olyat alkottál amit nem szeretnél hogy más is profitáljon belőle akkor érdemes védetni!
Szerintem kérdezz utána!
2/3 anonim válasza:
Bármit is alkotsz, lehet egyedi nem egyedi, ha jó le fogják másolni. Nem levédetni kell, (Természetesen van kivétel) mert egy kis változtatás után már nem védi a termékedet semmi. Ki kell használni a helyzeti előnyt, tehát ameddig újdonság olyan nevet szerezni, hogy a követők már téged erősítsenek.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
"Ki kell használni a helyzeti előnyt, tehát ameddig újdonság olyan nevet szerezni, hogy a követők már téged erősítsenek." Ez jó, igaz :)
2013. júl. 6. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!