Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » 150 W-os passzív szoba-hangfal...

150 W-os passzív szoba-hangfalat be lehet kötni valahogy autóba?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kipróbáltam hogy hogy szólna a két 150 W-os, 8 Ohm-os szoba-hangfalam az autóban.

Bele raktam az erősítőt is (pontosabban Hi-Fi-t) és bedugtam a konnektorba. Valahogy meg lehetne oldani, hogy ez a két hangfal (erősítő) 220 V nélkül is szóljon, pl akkumulátorról?

2013. jún. 24. 21:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Kell egy autós erősítő hozzá.
2013. jún. 24. 22:25
 2/8 A kérdező kommentje:

És mit kell nézni benne? Hogy 8 ohm-os legyen és kb 2*120 W-ot bírjon (gondolom itt is gyengébbnek kell lenni inkább az erősítőnek)?

De én csak 2 és 4 ohm-os találtam.

[link]

Ez gondolom túl erős, nem?

2013. jún. 25. 00:23
 3/8 anonim ***** válasza:
Keress egy 4 ohmos, maximum 1x300W-s erősítőt, annak az egyetlen kimenetére párhuzamosan rákötöd a hangfalakat, így olyan lesz, mintha egy darab, 4ohm 300W-s sugárzód lenne. Persze az igazi autós hangfal lenne, de így meg tudod oldani.
2013. jún. 25. 08:37
 4/8 A kérdező kommentje:
De így nem csak mono-ban szólna?
2013. jún. 25. 11:59
 5/8 anonim ***** válasza:
De, csak monoban szól, de gondolom a csomagtartóban lenne. Vagy egyáltalán milyen hangsugárzókat akarsz rákötni?
2013. jún. 25. 12:13
 6/8 A kérdező kommentje:

4-8 ohm / 92 dB

150/500 Watt (R.M.S./Max)

3 utas front hangfalak

Igen a csomagtartóban lenne. Tudom hogy nem oda való. :D De ez van és ahogy kipróbáltam, nagyon szépen és jól szólt.

2013. jún. 25. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért mondta, hogy kösd sorba legyen mono, a csomagtartóban abszolút nem számít, hogy sztereó vagy mono-e.
2013. jún. 25. 19:24
 8/8 A kérdező kommentje:

Mármint a szoba hangfal nem az autóba való.

Én sztereóban szeretném, mert amúgy egyterű az autó és a hátsó ülésnél lennének a hangfalak.

Mindegy, köszi a segítséget, utána nézek az erősítőknek.

2013. jún. 25. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!