Hányas szalagcsiszoló vászon a legjobb késélezéshez?
Figyelt kérdés
2013. jún. 3. 19:19
1/8 anonim válasza:
arra én finom követ és kerámiát használok
2/8 TappancsMancs válasza:
Lehet azért csiszoló papírral is ha nincs más. Egy rendesebb darab fenőkő 5000Ft tól fölfelé van. Még 5e ért is kisebbecske lenne. Teljesen egyet értek a csiszolópapírral. A kérdésből vélhető hogy nem egy 40-70 e Ft-os kést éleznél vele, ha kiadnál késre pl ennyiket akkor a fenőkő is fontosabb lenne hozzá. Nézd meg mennyire kell rendbe tenni az élét és tapintásra érezni fogod. Durvábbakat nem jó, ha nagyon tré indíthatsz P300 -assal, P400 -assal. De ezeknél durvábbat már szerintem ne használ hozzá. Ha az éle kb megvan csak finomítani kellene, akkor 1000-es vagy 2000-res polír papírral csináld. Ha még meg kell venned akkor ne tekercseset vegyél, hanem olyat ami lapokban van, mert az nem kunkorodik annyira.
3/8 TappancsMancs válasza:
Ha nagyon kerek az éled akkor több lapot vegyél, mondjuk P400, utána áthúzni P800, P1000, P2000. Amúgy én is szoktam így. :D
4/8 A kérdező kommentje:
Több boltba is kerestem. Nálunk sajnos csak 180asig van szalagcsiszoló papír.
2013. jún. 5. 19:04
5/8 TappancsMancs válasza:
Melyik városban laksz hogy nincs finomabb? A szalagot jobb ha erre nem annyira használod mert árban az sem olcsóbb viszont kunkorodik neked.
Ilyen lapokban lehet kapni ezek kb A4-es és A3-as méretekben vannak.
Nézz meg akár neten is érdemes, festő boltokat, fesék boltokat, szerszám- vagy barkács boltokat. Biztos lesz valahol, elég alap dolog ez ma már.
7/8 TappancsMancs válasza:
Finomabbakat P1000 és P2000 érdemes autós boltokban is kérdezni mert karoszéria javításnál használják. Lehet ott még pár finomabb méret, mondjuk a pár százasok környéke, de ezt nem tudom így pontosan.
8/8 A kérdező kommentje:
Jaa nekem végtelenítettbe kell.
2013. jún. 8. 09:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!