Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Üvegszálazást hogyan kell...

Üvegszálazást hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
Egy maszkot szeretnék készíteni, az alap keménypapír már megvan, de üvegszálazással még nem volt dolgom. Mi kell hozzá? Valahonnan rémlik a gyanta, meg az üvegszálas "lepedő"?, de az eljárás menetét nem ismerem, no meg hol tudnék venni alapanyagokat? Közelben van pár festékbolt, praktiker, obi, esetleg autósboltról hallottam még, hol lehet/érdemes vásárolni?

2013. máj. 26. 21:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A gyanta az jó hogy rémlik, és a másik is kapcsolódik az ágyhoz, de paplanról van szó... az eljárást meg töcskölésnek nevezik, annyi a lényeg, hogy az üvegszálas paplant apróbb kb tenyérnyi darabokra téped, ezek után azt szépen összegyűröd egy golyóvá, majd széthajtod... ez azért kell, mert különben túl merev az anyag, főleg egy maszkhoz... ezek után szépen ráfektetsz egy darabot a mintádra, majd egy ecsettel elkezdet beletöcskölni a gyantát, magyarul az ecsettel nyomkodod, úgy hogy az ecset merőleges a felületre... vagy nem is tudom ,hogy hogy lehet ezt nevezni... töcskölés és kész... :) majd mivel a gyanta az hőre keményedő polimer azért szépen melegebb helyre rakod... a gyantát két komponensből kell majd keverned... hogy hol lehet kapni azt nem tudom... a google biztosan segít...
2013. máj. 26. 22:07
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Heh, nekünk erre azt mondták suliban, hogy töcskölni barátom te csak az ágyban szoktál, amit itt csinálunk az laminálás... :D

Amúgy amit az első válaszoló írt az tuti. Lényeg hogy a szálakat rendesen átitasd a gyantával, erre szolgál az ecset. Levegőbuborék minél kevesebb maradjon benne, bár ha maszk lesz, akkor azért nem olyan fontos szerintem.

2013. máj. 27. 00:04
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még valami:

[link] hirtelen ezt az oldalt találtam, ahonnan tudsz beszerezni cuccokat. Üvegszálhoz, meg maszkhoz elég a poliészter gyanta, az a legolcsóbb, azok közül pedig a lamináló gyanták közül válogass. Ha csak egy maszkot szeretnél, szerintem elég az 1 kilós kiszerelés. Üvegszálból paplant vegyél szerintem.

Ha töcskölésre kerül a sor, azt ne a legnagyobb melegben csináld kint, inkább valami hűvösebb helyen.

Üdv

2013. máj. 27. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!