Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hol javítanak, vagy árulnak a...

Hol javítanak, vagy árulnak a csavarbehajtókhoz töltőt, akksit?

Figyelt kérdés
A héten két behajtómnak is tönkre ment a töltője. Szálszakadás van a trafókban. Gondoltam, ha más nincs megtekercseltetem.
2013. máj. 23. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:
próbálkozzál márkaszervizekben.de külön akksit venni, az egy komplett behajtó árával lesz egyenlő.
2013. máj. 24. 00:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Csak a cellákat cserélném ki. A gépeknek semmi baja.
2013. máj. 24. 00:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha valami márkás termékek (Dewalt, Makita, Bosch, stb.), akkor általában van hozzájuk tartozék utánpótlás, így talán még töltőt is vehetsz hozzájuk.

Az egyszerűbb készülékeke töltője pedig két darabból áll: van egy adapter és egy foglalat az akksinak. Ha ilyen, akkor egy megfelelő adapterrel pótolhatod a tönkrement alkatrészt.

Az akkucellák cseréjét pedig néhány helyen megcsinálják. Egy helyet én is tudok, ahol a szaki kicseréli a cellákat, de pl. egy 5000 ft-os gépnél már nem éri meg, csak egy drágánál!

[link]

2013. máj. 24. 07:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Keresgéltem, de 18 Voltos adaptert nem találtam. Mind a kettő akkora feszültségű volt. Megpróbálom tekercselőnél. A trafók szálltak el. Szerintem az sem rossz, ha minőségi cellákat kapok hozzájuk. Ha megadja magát a gép, a cellákat még felhasználhatom, bár maguk a gépek bírják.
2013. máj. 24. 11:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Pl az univerzális laptop töltőt állítani lehet 12-20V között!
2013. máj. 24. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Elárulod nekem hogy van-e otthon pont hegesztő géped amivel a cellákat összekötöd? Mert a forrasztás tönkreteszi elárulom neked!

Villszer

2013. máj. 24. 19:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Szuereztem embert, aki kicseréli a cellákat, és szereztem embert, aki átalakítja elektronikusra a töltőt. Megy ez, ha akarjuk! :)
2013. máj. 25. 00:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy lehet forrasztani, ha melegebb a páka, akkor nem kell annyi ideig melegíteni, mert hamar felmelegíti a fület, és akkor nem fő meg a cella. Ezt egy villanyszerelőnek tudni kellene. Vil. szer.
2013. máj. 25. 00:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!