Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ha egy rohadó vas darabot...

Ha egy rohadó vas darabot lefújok cink-sprével, az lassítja a további rozsdásodást?

Figyelt kérdés
2013. máj. 7. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem! Takarítsd le a rozsdától, és megfelelő korrózióvédő alapozás után fesd le. Bármelyik festékboltban találsz megfelelő festéket. Ha tartós eredményt szeretnél, ezt kell tenned. :)
2013. máj. 7. 18:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Vagy fesd le kalapácsfestékkel (pl. Hammerite), akkor előkezelgetni se kell a rozsda miatt.
2013. máj. 8. 19:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Ezt én is tudom. De akkor mire jó a cink-spré? Inkább erre irányulna a kérdésem.
2013. máj. 8. 20:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok.

Ha arra irányul a kérdésed, h mire jó a cink spray, a válas: dekorációra.

@Sceptic A Hamerite jó marketing duma. Nem ér annyit, mint amennyit elkérnek érte, sőt, felét sem. És nem egy tartós megoldás. HA biztosra akarsz menni, kell az alapos előkezelés. Különben csak ideig, óráig csillog villog, :)

2013. máj. 19. 18:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Oké, kösz.

Csak nekem rémlett valami olyasmi hogy korróziógátló hatása van. Meg rémlett valami elektrokémiai korrózióvédelem is. Mint pl amikor a bádogokat cinkkel vonják be, hogy az oldódjon inkább le lassan, ne a vas oxidálódjon.

De akkor ezek szerint ez a gyakorlatban a sprénél nem számottevő.

A Hammerite (vagy az olcsóbb konkurenciái) szerintem nem olyan rossz. Én pl már három éve festettem le vele egy durván rozsdás kaput. Előtte átdrótkeféztem, portalanítottam, de még így sem volt fémtiszta közel sem. Lekentem ezzel a festékkel és még 3 év alatt sem jött át a rozsda. Persze nyilván egyszer majd át fog. Ez sem tart örökké.

2013. máj. 19. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!