Hogyan kell falat/ fát fúrni?
Milyen fúróheggyel, hogyan néz ki a fafúróhegy, illetve a tégla, betonfúrófej?
Hogyan fúrjak szigetelt téglaházat kívülről?
Meg minden ami fúrással kapcsolatos dolgot szívesen fogadok.
Egy kezdő.
Köszi
Az én Black&D. készletemben a fa fúrószárak feketék, a végükön hosszúkás heggyel.
A kő/tégla/beton fúrószárak ezüst színűek, kis vállakkal a hegyük mellett.
A fémfúrószárak pedig arany színűek.
A kérdés többi részére csak akkor válaszolhatnék, ha több konkrétumot tudnék arról, hogy mit és, hogyan szeretnél csinálni?
hát elég széleskörű témakört találtál ezért én leszűkíteném a legáltalánosabb dolgokra amik megalapozzák tudásod a fúrás világában:
Általános a mindennapokban általában használt fúrószárak 3 fő típusban léteznek:
-fa fúrószár : [link]
fa, műanyag és hasonló puha anyagok fúrására alkalmas
-fém fúrószár : [link]
-különféle fémek fúrására alkalmas,nagyon fontos hogy ne magas fordulatszámon fúrjunk és folyamatos kenő/hűtő folyadékról gondoskodjunk fúrás közben
- kő/beton fúrószár,szokták vídiás fúrónak is hívni:
Könnyen megismerhető a végére illesztett keményfém(vídia) miatt ezek kő/beton/tégla és hasonló anyagok fúrására alkalmasak
A fenti három fúrószár kétféle szár rögzítési móddal készül:
- a normál végű minden hagyományos géptokmányba befogható
- az sds-plus és sds-max végűek csak sds tokmányba rakhatóak viszont nagyon praktikus mert csak be kell kattintani egy mozdulattal így gyors a szerszámcsere [link]
Kérdésed második felére annyi a válaszom hogy szigetelt falat csak a legszükségesebb esetben ajánlott megfúrni.
Viszont ha muszály akkor ugyanúgy mintha nem szigetelt lenne csak épp annyival hosszabb fúrószárat kell választani hogy átérje a szigetelést is ,valamint a fúrás megkezdésekor ügyelj arra hogy ne verje szét a szigetelő réteget a fúrószár.Ha befejezted és beraktad a csavart ajánlott szilikonnal körbetömíteni hogy ne follyon a szigetelés alá semmilyen nedvesség.
köszönöm, sokat segítettél:)
nagyjából képben vagyok már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!