Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel lehet lefesteni a fát,...

Kiss-Kárpáty Ildikó kérdése:

Mivel lehet lefesteni a fát, ha már pár évig sütötte a nap és verte az eső?

Figyelt kérdés
Előtte meg kell egy kicsit smirglizni a felületét? Egy tűzfali padlásajtóról lenne szó, ami nem lett lefestve az építkezéskor, és elég csúnyán megszürkült a fa, mert évekig ki volt téve az időjárás viszontagságainak. Fáradtolaj szóba jöhet?

2013. ápr. 30. 23:45
 1/4 anonim ***** válasza:
EZt inkabb csiszolni kellene, de talan igyis lehet, viszont sotet festeket hasznalj, aminek jo a fedo hatasa is, pl. sotetbarna.
2013. máj. 1. 00:00
 2/4 anonim ***** válasza:
zomanc festek
2013. máj. 1. 07:59
 3/4 A kérdező kommentje:
érdekes, mert én fehér vagy halványsárga festékre gondoltam, ami visszaveri a nap sugarait.
2013. máj. 2. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Festheted fehérre is, nem releváns a szín. Sőt, ahogy magad is mondtad, tartósabb, jobban ellenáll az időnek egy kicsit. :) lényeg, hogy jó alaposan csiszold meg, és portalanítsd le. ne használj tapaszolást, ha csak nem feltétlenül szükséges. impregnálni is kellene alapozás előtt, ehhez használhatsz pl. egy hígított lenolaj kencét például. Alapozni mindenképp érdemes, és nem csak a fedése miatt, hanem a tartóssága miatt is. majd mehet rá a fedő réteg. Mivel kültéren van, ne használj kemény festéket, hanem inkább valami olyasmit, ami olajosabb. például cell color. Ha egy háztartási boltba bemész, és elmondod hogy kültérre és fára keresel festéket, fognak tudni ajánlani. Ha nincs extra igényeknek kitéve, a cell color a hozzá tartozó alapozással szerintem jó választás lesz. :)
2013. máj. 4. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!