Mennyi kismegszakítót lehet bekötni? 1 fázis jön be,1 mért 16A-os megszakitoval ezt szétlehet osztani 3-4 felé, és lehetne több megszakitót beszerelni? Világitásnak 1et, konnektoroknak 1-et+a többi szoba, konyha, fürdö helységeknek?
Csilla: Nem meglepő. Egyáltalán nem az. Csak az, amit villanyszerelő létedre írsz. Mi a francnak kellene 32 A egy lakásba? Nekem a bejövőm 16 A. És az egész fürdőszoba elmegy 10 A -ről mosógéppel, hajszárítóval, lámpával együtt.
Családi házba kellett anno 24 A azért, mert egykörös volt az egész és mosógép és számítógép mellett nem lehetett 16 A -ról hegeszteni.
Gyerekek! nem tudom mit tanítottak veletek az iskolában, de nekem az a tapasztalatom, hogy feleslegesen cifrázzátok a dolgokat. 1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető, felesleges a kettőfeles vezeték, még ha bővítenénk 32 amperra is. Teljesen feleslegesek a szakaszbiztosítékok, mert a szolgáltató biztosítéka mindenképpen leold rövidzár esetén, ha eltörik egy villanykörte véletlenül.
kérdező! én felpakolnám a másfelesre az összes fogyasztóhelyet, egy oldható kötésponttal kötném a rezet az alumíniumhoz, és kész. nem kell külön költségekbe verned magad a diplomás okoskodó mérnökök miatt!
"1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető,"
Háztűznézőre készülsz?!
Gyerekek! nem tudom mit tanítottak veletek az iskolában, de nekem az a tapasztalatom, hogy feleslegesen cifrázzátok a dolgokat. 1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető, felesleges a kettőfeles vezeték, még ha bővítenénk 32 amperra is. Teljesen feleslegesek a szakaszbiztosítékok, mert a szolgáltató biztosítéka mindenképpen leold rövidzár esetén, ha eltörik egy villanykörte véletlenül.
kérdező! én felpakolnám a másfelesre az összes fogyasztóhelyet, egy oldható kötésponttal kötném a rezet az alumíniumhoz, és kész.ehez a kötéshez legolcsóbb egy régebbi tipusú kismegszakító ami ne legyen tizenhat ampernál kisebb, de ha hozzájutsz fisterer kötőelemhez az már tökéletes. nem kell külön költségekbe verned magad a diplomás okoskodó mérnökök miatt!
a védővezetőt is csak a hidegpadlós helyiségekbe érdemes kiépíteni, de a fürdőszobába érdemes minden fém testet bekötni a nullázó vezetékbe és a konektort ha szükséges, a létesítési szabályzat alapján előírt legalább kettőméter-húsz centi magasságban elhelyezni. a mennyezeti lámpa kapcsolója a fürdőn kívül helyezendő el. a borotválkozó tükör főlé célszerű, egy védővezetővel ellátott fogyasztási helyet kiépíteni. ha a tizes vezeték doboza elérhető magasságban van, célszerű a doboz fedelére egy konektort helyezni, ha netán egy nagyobb teljesítményű gépet, parkettcsiszoló, hegesztőtrafó néhai használatához.
én legtöbb helyen ezt a villanyóra szekrényben vagy az oldalán helyezem el. ennyi a létesítési szabályzat lényege minden egyébb ráfordítás feleslewges pénzkidobás
"Gyerekek! nem tudom mit tanítottak veletek az iskolában, de nekem az a tapasztalatom, hogy feleslegesen cifrázzátok a dolgokat. 1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető, "
Attól, hogy leírod többször is, még nem igaz.
Aktuális még a kérdés vagy már régen megoldódott?
Látom sokan írnak sok marhaságot, bár akadt köztük egy-két okosság is, de már értem, miért keres egy IGAZI jó villanyszerelő sok pénzt, mert képben van és nem terheli le a 1,5-est 67A-rel :D
Ha valaki véletlenül megtalálja ezt a kérést:
A 12. ÉS 14. VÁLASZOKAT SZIGORÚAN IGNORÁLNI!!!!
Az ilyem embert, aki halálos komolysággal leír ÉLETVESZÉLYES b***mságokat, simán le kellene csukni.
1. 1,5-ös réz 67 ampertől elolvad. Ha ez falban történik, leég a ház.
2. Alut és rezet nem kötünk össze akármilyen "oldható kötésponttal", erre külön eszköz létezik nem véletlenül!
3. Miaf***om az a "fisterer kötőelem"?!
4. Védővezetőt nemhogy hidegpadlós (sic!) helységekben, de még egy roh@dt spájzban is KÖTELEZŐ kiépíteni, MINDENHOL! Teljesen mindegy hogy mahagóni pácolt szentjánoskenyér padló van vagy linóleum!
5. Nullázó vezetéket (sic!) vagyis nullavezetőt TILOS A FÖLDELŐVEZETÉK HELYETT FÉMTESTEKRE (pl radiátorcső) KÖTNI! Ezzel a b***msággal instant főbelövés járna, hogy egyáltalán leírtad! B**om!
Remélem életedben soha senkinek nem szerelsz villanyt, elképesztő miket írtál, még viccnek is kegyetlen. Valaki elolvassa, beköti a nullát minden radiátorra, aztán meghal mindenki. Eszem megáll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!