Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyi kismegszakítót lehet...

Kókuszjoe kérdése:

Mennyi kismegszakítót lehet bekötni? 1 fázis jön be,1 mért 16A-os megszakitoval ezt szétlehet osztani 3-4 felé, és lehetne több megszakitót beszerelni? Világitásnak 1et, konnektoroknak 1-et+a többi szoba, konyha, fürdö helységeknek?

Figyelt kérdés
Kismegszakító
2013. ápr. 27. 23:20
1 2 3
 11/21 acelsziv ***** válasza:

Csilla: Nem meglepő. Egyáltalán nem az. Csak az, amit villanyszerelő létedre írsz. Mi a francnak kellene 32 A egy lakásba? Nekem a bejövőm 16 A. És az egész fürdőszoba elmegy 10 A -ről mosógéppel, hajszárítóval, lámpával együtt.

Családi házba kellett anno 24 A azért, mert egykörös volt az egész és mosógép és számítógép mellett nem lehetett 16 A -ról hegeszteni.

2013. ápr. 29. 20:56
 12/21 anonim ***** válasza:

Gyerekek! nem tudom mit tanítottak veletek az iskolában, de nekem az a tapasztalatom, hogy feleslegesen cifrázzátok a dolgokat. 1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető, felesleges a kettőfeles vezeték, még ha bővítenénk 32 amperra is. Teljesen feleslegesek a szakaszbiztosítékok, mert a szolgáltató biztosítéka mindenképpen leold rövidzár esetén, ha eltörik egy villanykörte véletlenül.

kérdező! én felpakolnám a másfelesre az összes fogyasztóhelyet, egy oldható kötésponttal kötném a rezet az alumíniumhoz, és kész. nem kell külön költségekbe verned magad a diplomás okoskodó mérnökök miatt!

2013. jún. 1. 18:13
 13/21 anonim ***** válasza:

"1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető,"

Háztűznézőre készülsz?!

2013. jún. 1. 19:00
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekek! nem tudom mit tanítottak veletek az iskolában, de nekem az a tapasztalatom, hogy feleslegesen cifrázzátok a dolgokat. 1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető, felesleges a kettőfeles vezeték, még ha bővítenénk 32 amperra is. Teljesen feleslegesek a szakaszbiztosítékok, mert a szolgáltató biztosítéka mindenképpen leold rövidzár esetén, ha eltörik egy villanykörte véletlenül.

kérdező! én felpakolnám a másfelesre az összes fogyasztóhelyet, egy oldható kötésponttal kötném a rezet az alumíniumhoz, és kész.ehez a kötéshez legolcsóbb egy régebbi tipusú kismegszakító ami ne legyen tizenhat ampernál kisebb, de ha hozzájutsz fisterer kötőelemhez az már tökéletes. nem kell külön költségekbe verned magad a diplomás okoskodó mérnökök miatt!

a védővezetőt is csak a hidegpadlós helyiségekbe érdemes kiépíteni, de a fürdőszobába érdemes minden fém testet bekötni a nullázó vezetékbe és a konektort ha szükséges, a létesítési szabályzat alapján előírt legalább kettőméter-húsz centi magasságban elhelyezni. a mennyezeti lámpa kapcsolója a fürdőn kívül helyezendő el. a borotválkozó tükör főlé célszerű, egy védővezetővel ellátott fogyasztási helyet kiépíteni. ha a tizes vezeték doboza elérhető magasságban van, célszerű a doboz fedelére egy konektort helyezni, ha netán egy nagyobb teljesítményű gépet, parkettcsiszoló, hegesztőtrafó néhai használatához.

én legtöbb helyen ezt a villanyóra szekrényben vagy az oldalán helyezem el. ennyi a létesítési szabályzat lényege minden egyébb ráfordítás feleslewges pénzkidobás

2013. jún. 1. 20:30
 15/21 anonim ***** válasza:

"Gyerekek! nem tudom mit tanítottak veletek az iskolában, de nekem az a tapasztalatom, hogy feleslegesen cifrázzátok a dolgokat. 1. a másfeles rézvezeték 67 amperral terhelhető, "

Attól, hogy leírod többször is, még nem igaz.

2013. jún. 2. 06:32
 16/21 anonim ***** válasza:
Akkor én most megyek és levágom a munkakábelt a hegesztőtrafóról,kicserélem másfeles rézre.Az ujjnyi vastag rezet meg leadom MÉH-be,köszi a tanácsot.És te tényleg villanyszerelő vagy ?
2013. aug. 9. 08:08
 17/21 anonim válasza:

Aktuális még a kérdés vagy már régen megoldódott?

Látom sokan írnak sok marhaságot, bár akadt köztük egy-két okosság is, de már értem, miért keres egy IGAZI jó villanyszerelő sok pénzt, mert képben van és nem terheli le a 1,5-est 67A-rel :D

2015. aug. 11. 14:55
 18/21 anonim ***** válasza:
A villanyóránál 16 amperes főbiztosíték esetén nem fogsz tudni 16 ampernél nagyobb terhelést levenni! Az áramszolgáltató létesítési szabályzata szerint, alanyi jogon minden fogyasztónak 32A jár. De ez csak mérőcserekor akkor bővíthető az egyébbként leszerelt 10,16 A helyett, ha az órától elmenő vezeték legalább olyan vastag, ami elbírja ezt. Az első elágazó dobozban szakaszbiztosítékok vannak létesítve, ami áramkörönként a dugajak esetében 16A világítás esetében 10A. 32A-es főbiztosíték esetében legalább három áramkörre kell osztani a villamos hálózatot. A 10-16A kismegszakító esetén erre nincsen szükség!
2015. aug. 12. 09:31
 19/21 anonim válasza:
100%

Ha valaki véletlenül megtalálja ezt a kérést:

A 12. ÉS 14. VÁLASZOKAT SZIGORÚAN IGNORÁLNI!!!!

Az ilyem embert, aki halálos komolysággal leír ÉLETVESZÉLYES b***mságokat, simán le kellene csukni.

1. 1,5-ös réz 67 ampertől elolvad. Ha ez falban történik, leég a ház.

2. Alut és rezet nem kötünk össze akármilyen "oldható kötésponttal", erre külön eszköz létezik nem véletlenül!

3. Miaf***om az a "fisterer kötőelem"?!

4. Védővezetőt nemhogy hidegpadlós (sic!) helységekben, de még egy roh@dt spájzban is KÖTELEZŐ kiépíteni, MINDENHOL! Teljesen mindegy hogy mahagóni pácolt szentjánoskenyér padló van vagy linóleum!

5. Nullázó vezetéket (sic!) vagyis nullavezetőt TILOS A FÖLDELŐVEZETÉK HELYETT FÉMTESTEKRE (pl radiátorcső) KÖTNI! Ezzel a b***msággal instant főbelövés járna, hogy egyáltalán leírtad! B**om!

Remélem életedben soha senkinek nem szerelsz villanyt, elképesztő miket írtál, még viccnek is kegyetlen. Valaki elolvassa, beköti a nullát minden radiátorra, aztán meghal mindenki. Eszem megáll.

2016. nov. 13. 17:26
 20/21 GáborTNK válasza:
100%
Nemtudom olvassa-e még valaki, de ez tényleg brutális és minden úgy van ahogy az utolsó hozzászóló írta! helyben fejbelövés... remélem nem szerelsz villanyt de legalábbis remélem én nem megyek arra a helyre ahol te kontárkodtál..! :O
2017. máj. 21. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!