Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szép napot mindenkinek! Az...

Szép napot mindenkinek! Az alább részletezett tolókapu építésénak elméleti kérdéseinek megválaszolásában segítene valaki?

Figyelt kérdés

A mellékelt linkeken lévő képekre egy általam készítendő tolókapu terveit rajzoltam fel. Nézzétek el nekem, hogy nem lett méretarányos, de csak gyorsan felvázoltam. A kérdéseim a következők lennének:

A rajzokon látható 3db tartó oszlop 60x60-as zártszelvényből lenne megvalósítva úgy, hogy egy oszlop két tagból állna. Két 60x60-as zártszelvény egymás mellett a tetején összekötve, belsejükbe görgők, az alja lebetonozva, és ezek között csúszna el a tolókapu. A kérdésem, hogy ez a megoldás jó lenne-e a rajzon látható méretű, és az alapján kikövetkeztethető súlyú kapu megtartásához? A 60x60-as oszlopokat, ha nem elég a hosszúsága ahhoz, hogy minimum 60cm-t le tudjam ültetni, hegesztéssel megtoldhatom-e másik 60x60-as szelvénnyel? Csak azért kérdem, mert jelenleg egy ideiglenes nyíló kapum van, amit annó 60x60-as zártszelvényből raktam össze. Most pedig nem szeretném kidobni, mert érték, és ha nem muszáj, akkor nem veszek másik anyagot, hisz így legalább 30.000 Ft-ot meg tudnék spórolni. A rajzokon a piros szín a sínt jelöli, a narancssárga az oszlopot.

Ez egyébként egy tolókapuban lévő tolókapu lenne. A nagykapu szárnyában a kiskapu is toló lenne, amelyet felül is tart 2 görgő, és a nagykapu szárnyának meghosszabbításában tud elcsúszni. Ha a kiskapu zárva van, és a nagykapu zárját kinyitom, akkor a kiskapu és a nagykapu együtt tud elcsúszni. Ha viszont a nagykapu zárva van és a kiskapu zárját nyitom csak ki, akkor a kiskapu elcsúszik, de a nagykapu mozdulatlan marad.

Íme a képek:

[link]

[link]

Előre is köszönöm szépen a hasznos információkat.

2013. ápr. 5. 13:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kedves Harkonnen,

igen, megnéztem a linket, hasznosnak hasznos, de semmiképp nem szeretnék úszókaput, mert abba nem tudom megcsinálni a toló kiskaput, csak abban az esetben, ha alul is van egy zárt rész, amin minden esetben át kellene lépni ha a kiskapun közlekednék. Ugyanez a kifogásom a tolókapuban elhelyezett nyíló kapu ellen is.

2013. ápr. 7. 08:57
 12/15 anonim ***** válasza:
A linket nem én küldtem!
2013. ápr. 7. 19:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Sőt, már nem is érdekel a dolog!

Nézd már meg, hogy kinek mit írogatsz!

:D

2013. ápr. 7. 19:11
 14/15 A kérdező kommentje:

Kedves Harkonnen,

a #9-es és a #10-es válasz közötti vonalat elnéztem, ezért tulajdonítottam azt a részt neked. Sajnálom, ha esetleg félre értetted azt, ami ezek szerint csak félreértésből íródott neked. Bocsánat.

2013. ápr. 7. 19:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem azért írtam hogy mindenféleképpen úszókaput csinálj,hanem azért hogy nézd meg azoknak is a szerkezeti felépítését.
2013. ápr. 7. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!