Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Folyadék átöntéséhez két...

Folyadék átöntéséhez két tartály között milyen eszközök léteznek?

Figyelt kérdés
Ez a merítgetős műanyag csöves dolog nem igazán vált be... Sokkal inkább valami szivattyúhoz hasonló megoldásra gondoltam, nem tudom van-e ilyen. Pacsálni nem igazán van mód, tehát valami - ilyen szempontból - biztonságos valamire lenne szükségem. Vagy pöckötmegnyomós-folyadékot elindítós valami esetleg. A lényeg, hogy minél kényelmesebb legyen. Viccen kívül, mert a szüleim közel 60 évesek, nem mindig tudok segíteni nekik.
2009. szept. 13. 19:26
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja bocsánat, ezt nem írtam. NAGY tartályokról van szó és sok folyadékról, felemelni nem nagyon van mód. Tehát ehhez mérten kéne valami...
2009. szept. 13. 19:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Vegyél egy búvárszivattyút. Bolha piacokon is kapsz, és nem kell hozzá csak egy slag,és 220V.

Egyébként a műanyagcsöves golyós átfejtő slag

(benzin-átfejtő) is jó dolog,ehhez az üres tartálynak alacsonyabban kell lennie és a golyó-szelepes véget a magasabban lévő teli tartályban kell gyorsan le-fel rángatni míg a folyadék áramlani nem kezd.

2009. szept. 14. 06:03
 3/7 A kérdező kommentje:
No én erre gondoltam, amit utoljára írtál, erre az átfejtő izére, csak nem jutott eszembe a neve. A gond az, hogy valami oknak folytán nem hajlandó megindulni a dolog, pedig az eljárás pontosan az általad is leírtak szerint zajlott. Ez a búvárszivattyú mennyire működőképes dolog, mennyire hatékony?
2009. szept. 14. 07:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Az átfejtővel addig kell rángatni amíg a slag legmagasabb pontján átbukva a folyadék az eredeti vízszint legalsó pontjánál "alábbra" nem kerül.Innentől lesz folyamatos a víz áramlása. Az átbukási magasság ha lehet legyen a legalacsonyabb ..max. 1 M. Ha sérülés van a slagon akkor nem fog működni,mert levegőt kap. Ha találsz ilyet rajta , szigetelő szalagozd le.

A búvárszivattyú hátránya,hogy ha elfogy a víz kikel kapcsolni mert víz hűti a gépet és nem szabad hagyni hogy üresen pörögve járjon,tehát felügyeletre van szükség különben leéghet ha úgy felejted.

A másik meg hogy a 220V vezetéke a vízben van a szivattyúval együtt és bár duplán vannak szigetelve ,és kicsi az esélye, de soha nem szabad megfeledkezni az áramütés veszélyéről. Úgyhogy ne nyúlkálj a vízbe ha pörög a szivattyú.

Hatékonysággal nincs gond, egy 300 Literes hordót 10-15 perc alatt a legtöbb kinyom,főleg ha nem 30-40 Méteres vízoszlopot kell neki tolnia,persze minőség függő ez is.

2009. szept. 15. 07:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Majd elfelejtettem..az átfejtősnél ha nem működik az "istenek se", a slag másik végét szívd meg a száddal. Így mennie kell neki.

Óvatosan..le ne tüdőzd.

2009. szept. 15. 07:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Van még egy módszer:

megtöltöd a slagot folyadékkal.

befogod a két végét.

a folyadékszint alá helyezed a slag végeit,

és elveszed az ujjad .

csak akkor működik, ahol szintkülönbség van.

2009. szept. 19. 20:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, ezek közül már tudok válogatni :-)
2009. szept. 20. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!