A mozgásérzékelők semmilyen anyagon (üveg, plexi, stb) nem látnak át?
Nemrég vettem egy ilyen mozgásérzékelőt: [link]
Egy teraszon lévő kültéri lámpába szántam. Ilyenbe: [link]
Vásárlás előtt kicsit hezitáltam, hogy befér-e ennek a burájába. De az eladó megnyugtatott, hogy ha nem férne be visszavihetem.
Befért, éppen hogy. Ezzel szerencsére nem volt gond. Csakhogy ha rajta van a búra az érzékelő teljesen érzéketlen, nem lát át az üvegen.
Mivel a búra 6db kivehető ablaküvegből van, gondoltam az egyik lapot kicserélem nagyon vékony plexire, hátha azon átlát. De azon sem.
Van olyan anyag, amivel érdemes lenne kísérleteznem, vagy vigyem vissza?
Ráadásul az a "fehér burkolat" ún. fresnel lencsékből áll amelyek az érzékelőre vetítik a jelet, tehát fontos szerepe van!
A PIR érzékelők semmilyen egyszerű bárki által hozzáférhető anyagon nem lát át.Mivel ez nem irányú érzékelő több irányba is kellene látni nincs rá ésszerű megoldás.
Szerintem vidd vissza és számítsák bele egy ugyanilyen lámpa árába amiben gyárilag van mozgásérzékelő(mert olyan kivitelben is van!) és cseréld le a lámpát
(vill.szer.)
Oké, köszi. Akkor hétfőn visszaviszem.
A lámpát azért nem akarom kidobni. Évek óta jó szolgálatot tesz. Legfeljebb veszek hozzá egy külön álló mozgásérzékelőt és vések, szerelek egy kicsit a lámpa mellé/alá, ahogy jobban elfér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!