Acetilénpalack teljes kiürítése?
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy az acetilénpalackot ki lehet-e üríteni teljesen ha van a reduktor után visszaégésgátló beépítve?? (Azt tudom, hogy levegővel érintkezve robbanó elegyet képez, de a visszaégésgátló az megakadályozza azt hogy levegő kerüljön a palackba nem??? Szóval 0 bar nyomás lenne a palackba, persze ha a reduktort leveszem és megnyitnám a palackot akkor jutna levegő a palackba akkor lenne gond, mert ott is már csak légnyomás van nem pedig túlnyomás).
Idézet a palack címkéjéről: "A palackban a szennyeződés elkerülése végett minimum 1bar túlnyomásnak kell maradnia."
Miről beszélsz?
Nekem is pont az jutott eszembe mint amit az első írt. Mi használunk a munkahelyemen acetilént. (Nem hegesztésre, de ugyan olyan palackban kapjuk.)
1-2 bart szoktunk benne hagyni, különben elvileg vissza csen veszi a gázos cég, akivel cseréltetjük.
Utolsó válaszolónak: SOHA ne próbáld meg tölteni az acetilént, mert hatalmasat fog robbanni. :D
Az oxigént a nagyból a kicsibe szoktam, azzal is vigyázni kell nagyon, mert k**va hamar melegszik a palack és volt már aki felrobbant így. Az acetilént csak cseréltetni tudod. El van nyeletve. Ha tölteni próbálnád, akkor a kritikusnál nagyobb szabad térfogatot eléri és bumm:D Akkor már levegő sem kell, mert önmagában is robban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!