Úgy, hogy megpróbálod 'LY'-nal írni az "ilyen" szót. Ez az első lépés.
Az összes többi csak utána jöhet!
Csapágy lehúzót csinálni? Lényegesen egyszerűbb venni.
eszterga, marógép. ezekhez szerszámok.
1 milliós beruházásból mág meg tudsz csinálni egy 5000ft-os léhúzót.
1,2 nektek fölösleges volt ide írni!
Bence már csináltam(200Ft-ból) és ki is szedtem a csapágyat,de azért kösz.
amúgy meg rájöttem hogy itt OLYAN felesleges kérdezni mert a sok válaszolónak még fingja sincs hogy miről van szó.
Na látod, megy ez neked, ha odafigyelsz!
Mármint a helyesírás.
Látod, nem is volt felesleges az első két hozzászólás!
Hy!
Én leírom hogy hogyan csinálnám itthon magamnak.
Van 10x10 négyzetvasam azokból levágok 4 egyenlő méretű darabot.Turkálnák egy jó nagy bitang csavart anyával és egy vastagabb lemezt,meg szükség van csapra is azt egy rossz fúróból is lehet csinálni.
Amiket csinálnék a 10x10 vassal:elösszőr bejelölöm őket,mert két hejen fogom őket meghajlítani ,csiszolni,fúrni,ezekből lesznek a befogó részek tehát a befogó részéből egy picit lecsiszolsz és derékszögbe behajlítod ,majd kb a közepén egy 45 vagy annál kisebb szöget próbálsz rajta hajlítani.A hajlítást ugyanazon az oldalon végezzük a furat a másik végére kell és kereszt irányban ,ez azért kell mert itt lessz csappal rögzítve a szerkezethez.
Ha ezekkel megvagyok akkor fogom a vastagabb lemezem és kört vágok ki belőle úgy hogy elötte megpontozom a közepét.A közepét akkorára fúrod hogy menetmetszővel menetet tudjál ble vágni és akkor a csavart bele tudd hajtani.Vagy akkora lyukat fúrsz bele amin csak a csavar simán átmegy és ráhegeszted az anyáját és ezzel már lehet feszíteni.
A vastagabb lemezen elosztom a 4 befogó kar helyét egyenletesen és vagy kivágok neki 10x20 helyet ahova ráteszem csappal a befogót és a csapot hegesztem oda vagy úgy alakítom ki hogy a vastagabb lemezt át tudjam fúrni keresztirányban és akkor a csapot átdugod rajtuk és meg is vagy vele.A befogó karokat érdemes rozsdamnetesből elkészíteni mert van egykettő olyan beszorultcsapágy ami a sima vasat elhajlítja.Szóval ha rendesen szeretnéd megcsinálni akkor rozsdamenetesből érdemesebb.
Ha van a közeletekbe garázsvásár érdemes elmenni,mert ilyeneket apróért el lehet hozni használtan,esetleg még a csereberén is édremes megnézni.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!