Kunu lenke kérdése:
Beton alap és szigetelés nélküli kg 70-90 év közötti
téglaépület aminek a falai rettenetesen vizesek:Tudtok
olyan praktikát ajánlani amivel megszüntethető lenne a
vizesedés?
11/26 A kérdező kommentje:
Tüneményes 4-ke
!!Ma már egyenjogúság van!Ha én felvállalom magam és,hogy szeretném megcsinálni akkor légy szíves tartsd tiszteletben és ne fikázd le a NŐI nemet mert úgy gondolod,hogy alkalmatlan vagyok rá!!Látatlanba ne ítélj el senkit!!De azt azért közlöm veled 7 építőipar szakmám van és nem az íróasztal mögött ülök hanem jómagam végzem el azokat a munkákat ugyan úgy mint ti férfiak!!El a szarvakkal!!
12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a 7 -s éa 10-s az ami a leghasznosabb ami valóban kivitelezhető kevés gép idő és anyagiak ráfordításával elvégezhetek mint Nő!!Egyébként töprengek vajon melyik áll közelebb hozzám 4 -eske a fakanál,láncfűrész,lécező kalapács,szögmérő,colstok,csempevágó,a glettvas,gipszkartonos csavarbehajtó,függőón,??De ki mondja meg mi a Női munka és mi a férfi,ki határozta ezt meg talán te???Valószínűleg kisebbségi komplekszusod van és ebből adódóan lenézed az értelmesebb nőket!?
Bemásolom egy hasonló kérdésre adott válaszomat :Na jó napot.A ház amiről szó van kb 40 -50 m2 er.Akartam hozzá toldani egy új részt de előbb ezt akartam felújítani egyáltalán kíváncsi voltam rá hogy meg tudom e oldani.Vettem egy keverőt a legkissebbet legolcsóbbat( ezt már megbántam ) majd hozattam sódert cementet és vettem vastag foliát.Majd hogy haladjon is a munka felfogadtam két napszámost akik a munka nehezét csinálták.Plusz apám és bátyám.A lényeg hogy kb1.30 m er hosszan gödröt ástunk a fal alá kb 40 cm mélyet majd ugyanennyit kihagytunk ami tartja a falat majd újra ásás és újra kihagyni míg körbe nem értünk.Ezután a foliát áthúztuk a fal alatt és felhajtva felszögeltük a falra .A vakolatot persze kívül belül le kell verni legalább egy 20 cm ert hogy a foliát fel tudjuk rögzíteni.A fal alja ha vizes úgy is rossz.A fóliázást is megcsináljuk minden gödörnél.Na ez volt a munka nehezebb része.Ezután betonkeverés következik sok cementel .Jó hígat kevertünk hogy könnyen befollyon a helyére.Egyenként beöntögettük a gödröket.Én nyáron csináltam így a beton gyorsan kötött.Kb 4-5 nap múlva megismételtük mindezt a müveletet a fenn maradt részekkel.Arra figyelni kell hogy a második alkalomkor mikor foliázunk úgy tegyük be hogy fedésbe legyen az előző foliával mert csak akkor szigetel rendesen ha mindenhova kerül folia.Az ásás kívül belül egyszerre történt nekem belül nem volt betonozva csak döngölt földes volt. Ha a tiéd betonozott azt fel kell verni legalább a fal mellett körbe hogy tudj ásni .A mikor már minden kész volt lebetonoztuk az egész házat.Majd mikor megszáradt körbe levágtam szikével a felhajtott foliát az aljzatbeton szintjénél és kész.Majd kívülröl járdabeton és fólia levágás.Én az egész vakolatot cseréltem kívül belül persze ez nem muszály.A müvelet kőművest nem igényel maga csak az ásás szigetelés alábetonozás két szer egy nap két tálca sör és tényleg nem került többe kb 150000 nél.Mellékelek egy képet a végeredményről a fal 3 éve ilyen és nem vizes. Ha valamit nem értettél írj!Felén a műveletet alápapucsolásnak hívják.
2013. febr. 12. 13:14
A képet persze a kérdezőnek küldtem de ha érdekel küldök neked is csak akkor kérek egy címet.
2013. febr. 12. 13:19
15/26 A kérdező kommentje:
Szia.Ismerem ezt a technológiát mi alá alapozáshoz szoktunk alkalmazni és nehéz lemezzel de attól függetlenül nagyon köszönöm a javaslatodat és,hogy segítőkész vagy és persze a többi válaszolónak is !!
16/26 anonim válasza:
Ha az alappal nincsenek gondok, akkor szakaszos aláfalazás és vízszigetelés. Nagy rumlival jár, de megbízhatóbb és olcsóbb módszert még nem találtam. Ha csak egy ember csinálja, akkor napi 1-2 métert ki lehet bontani (kb. méteres szakaszokban), szigetelést lefektetni, visszafalazni, aláékelni (napi 6-7 óra meló). Injektálást és egyéb csodaszereket én nem alkalmaznák a helyedben...
2013. febr. 22. 13:58
szivaros!
Gratulálok az ötletezhet .Ha ki szed egy egyméteres darabot, egy régi házból akkor valószínűleg a fallal már nem lesz gondja . Mivel le fog szakadni a fal akkora darabon . Legrosszabb esetben be takarózik a fallal .
2013. febr. 22. 14:06
18/26 anonim válasza:
Nincs mit. Én már csináltam ilyet, kőművesek is csinálnak ilyet, meg talán így is kell csinálni. De ezektől eltekintve igazad van.
2013. febr. 23. 04:14
17-es ha ötletet nem tudsz adni legalább a másét ne kritizáld.Csak ügyesség és találékonyság kérdése hogy miként oldjuk meg az ilyesmit de az én megoldásomat 13. ként már leírtam
2013. febr. 23. 12:07
szivaros
Nem azzal volt / van gond , amit leírtál , hanem az 1m-rel .
Tapasztalatom szerint gyakran még fél méteres szakaszt se lehet ki szedni főleg régi házaknál . Ezért csak 40-45 cm-t szabad ki szedni .
# 19/19 Időpont ma 12:07
Te inkább ülj le a kis farkadra mert a szádba világít a negro .
Érdemi választ már írtam ( 2. válaszadó és az 5. is én vagyok ) .
Ha valaki megpróbálna kiszedni egy 1m-res sort az vagy bedönti a fal egy részét a házban lévő helyiségbe , vagy magára dönti . De ezt szivaros is be ismerte , úgyhogy nem tudom mit pampogsz . Pláne , hogy nem épp veszélytelen még 45 centinként is haladva , nemhogy egy méteren .
2013. febr. 23. 12:25
Kapcsolódó kérdések: