Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ékszerdoboz (belső) házilag?

Ékszerdoboz (belső) házilag?

Figyelt kérdés

Van egy nagyon szép felnyithatós dobozom 23x16x6 cm ( még a mamámé volt szóval elég régi)

szeretnék ékszerdobozt csinálni belőle!

Mondanátok nekem ötleteket hogy hogyan varázsolhatnám szebbé a belsejét?

2013. febr. 10. 08:44
 1/1 fúróferkó ***** válasza:

[link]

[link]

Valamikor nekem is ez volt dilim.Minden selyem anyagban ékszerdoboz belső borítást láttam.

A képen látható is így született.

A váz:fenyőléc,mahagóni és dió furnér intarziával,politúrozva.

A bélés: kartonpapírra ragasztott poliuretán szivacs,selyemszövet borítással.A széleit feszesre húzva ragasztani és így párnaalakú lesz.

A fedél:plexilap,tetején egy fejre fordított csonkagúla rozsdamentes anyagból.A tetején plexiből egy elforgatható talp.Az elforgatással egy rejtett retesz nyítja a kazettát.

A cipő egy 44-es ffi cipő kicsinyitt makettje,minden része bőrből készült,ahogy kell egy cipőnek.(ezt nem én csináltam .(Néhai szombathelyi cipőgyár néhai mestere készítette.) Eredetileg a gúla tetején volt helye egy talpon ,csak letörött.

2013. febr. 10. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!