Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Trafó tekercselés hogyan?

Trafó tekercselés hogyan?

Figyelt kérdés
Itthon szeretnék csinálni egy transzformátort ami 6volt 30watt-ról 12volt és minimum 300 wattot szeretnék kihozni belőle.1 voltra hány menetet tegyek?És melyik oldalon legyen vékonyabb/vastagabb vezeték?

2013. febr. 9. 20:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Anonym fórumtársnak:

A kapcsoló üzemű tápokban is van "trafó". Mint kiderült csak-csak egy DC-DC konvertert kíván a kérdező készíteni. Ezért boncolgattam tovább, hogy "mire" kell, nem ragadtam le a "trafó" 50Hz-es szűk fogalmánál...;-) és ne ordíts! :-)

2013. febr. 9. 22:44
 12/14 anonim ***** válasza:
Hidd el, egy trafóval nem fogsz energiát termelni, így soha a büdös életbe nem fogsz a 30W-ból 300-at csinálni... pedig milyen poén lenne így kicseszni az elektromos művekkel, az áramukból elhasználok 10W-ot, de én azt magamnak feltranszformálom 3000w-ra... Tanulj egy kis fizikát...
2013. febr. 9. 23:53
 13/14 anonim ***** válasza:

53049 válasza-ra:

Kénytelen voltam "ordítani", mert tudálékosságoddal teljesen elterelted az alapkérdésről, -"Trafó tekercselés hogyan?- a figyelmet!

2013. febr. 10. 08:52
 14/14 anonim ***** válasza:

53049!

Ne haragudj kolléga de szó sem volt DC-DC konverterről! Szerinted ha az alapvető fizikával sincs tisztában,akkor erről az átalakításról hallott egyáltalán?

2013. febr. 10. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!