Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Garzonba fali lámpa bekötése...

Garzonba fali lámpa bekötése hogyan? (képek+többi lenn)

Figyelt kérdés

garzonba a fali lámpát szeretném cserélni és ehhez kérem a segítségeteket !!

szóval van egy ilyen lámpám

[link]

és ezt kéne nekem bekötni , a régit kiszedtem nem nagyon csak kihúztam, hogy megnézzem milyen vezetékek vannak és van egy kék + egy fekete vezeték na most én azokat az új lámpában hova kössem ?

itt van amibe be kéne kötni

[link]

ennek én kiszedtem a közepét és ezt találtam amibe be kell kötni a vezetékeket

[link]

na és most a kérdés ,hogy hova megy a fekete + hova megy a kék vezeték ? vagy az mind1 ? mert arra rájöttem ,hogy a középső az a villanykörte mikor be van tekerve oda megy a közepe , ami meg olyan mint a villa az meg a menetes részhez ér hozzá , na most ahogy én gondolom hogy a villás részre kell kötni a kéket a fekete meg megy a középhez mert gondolom a közepe a - vagy a fekete nem is a -

am most cseréltem villanykapcsolót is ,de ott csak 2 fekete vezeték volt, de azt be tudtam kötni ,mert már cseréltem itthon kapcsolót szóval az tuti jó .

válaszokat előre is köszönöm !!!

2013. febr. 7. 16:38
 1/7 A kérdező kommentje:
semmi jelzés nincs rajta csak annyi van a fekete műanyagon ami az utcsó kép ,hogy 4A 250V ,de az gondolom az, hogy max 250V áramot kaphat
2013. febr. 7. 16:43
 2/7 A kérdező kommentje:
+ ha az számít akkor max 60W izzó megy bele az is rá van írva
2013. febr. 7. 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Elvben mind1, de illik középre a fázist (fekete vagy barna vezeték), mert ahhoz nehezebb véletlenül hozzáérni.
2013. febr. 7. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha ezt [link]

megfordítod ott találod a csavarokat ahol rögzíted a vezetékeket.(általában a feketét középsőhöz az a fázis)

2013. febr. 7. 17:00
 5/7 A kérdező kommentje:
akkor rosszul gondoltam ezek szerint a fekete a + és a kék a 0-lás vezeték ?
2013. febr. 7. 17:00
 6/7 Zsolt75 ***** válasza:
A fekete menjen a talpérintkezőre a kék az oldalsóra. Ellenkező esetben megrázhat egy izzócserénél !
2013. febr. 7. 17:24
 7/7 A kérdező kommentje:
na megcsináltam ahogy írtátok és működik :D mindenkinek köszönöm a segítséget mentek a zöldek :)
2013. febr. 7. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!