Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Zúzott kő alá milyen fóliát...

Zúzott kő alá milyen fóliát tesznek, hogy ne nőjön ki a gaz és ne mosódjon bele a föld?

Figyelt kérdés

2013. febr. 5. 19:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem geotextília a legmegfelelőbb erre a célra, az egy irányba átengedi a vizet.
2013. febr. 5. 20:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Bár egy idő után ígyis-úgyis kerül bele föld, hiszen a levegőből a por leüllepszik, hullanak bele magok is, és pár év után itt-oot kinőhet valami gaz.
2013. febr. 5. 20:19
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Mi kátránypapírt tettünk alá.
2013. febr. 5. 21:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 0-25ős fehér murvát terítettem szét az udvaron. Néhány hét múlva megjelent benne két fűszál. Kíváncsi voltam, hogy csinálta, ezért óvatosan kiemeltem gyökerestől. A gyökérzet a murvaport hálózta be. Egy csepp föld sem volt a környéken sem, mégis megélt.

Bárcsak a paradicsom lenne ilyen szívós :)

2013. febr. 5. 21:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A környékemen sok helyen van ! Nekem is van kb 100m2. 2004-ben csináltam.A földre normál fóliát /a vastagabb / raktam majd rá 3cm kerti murvát a 15/25 -öst, Majd ha kész lett kb m2 -enként 6-8 lyukat szúrtam rá.Darab fa a végében 80-as szög. A mai napig bírja ,csak a gaz azért nő benne, /nem úgy mint a földben /mert eleve a murvában is van kőpor /nem kevés / és a szél is hordja.Már jó ideje azon gondolkodom,hogy fel kellene szedni ,valahogyan kirostálni a homokot és visszarakni. Ja ,ha nem raksz alá fóliát 2-3 év és vége!Nem csak a gaz miatt ,hanem benyeli a föld.
2013. febr. 6. 08:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
5. -v ok És fóliából én használtat raktam ! felesleges a drága és új,úgysem látszik,és a lyuk is szükséges.
2013. febr. 6. 08:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is geotextilt használunk...igaz,kisebb részen-egy temetői sírban.

Valóban,a belehulló kosz,és por miatt 5évente kiszedjük,és átmossuk a követ,valamint cserélj(t)ük a geo-t.

2013. febr. 6. 08:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi jók az ötletek,nekem is lesz a tavasszal vagy 200m2.
2013. febr. 6. 20:22
 9/9 ratchris válasza:
Nálam 0-25 lett leszórva több alkalommal is,de állandóan eltünt.Aztán ajánlották a szakik,hogy dolgozzak alá nagyobb kövekkel.Most stabil és a gaz se nagyon jön át rajta.
2013. febr. 7. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!