Lehet pincét építeni régi kisméretű bontott téglából félkör alakúra, és a fugázást agyaggal végezni?
Szerintem kivitelezhető. Régen is csináltak pincéket mikor még nem volt cement. A boltív meg ha jól van megrakva akkor akár a kötőanyag száradása előtt is megtartja a saját súlyát. Ilyen pince készítésekor amikor elkészül egy ív a zsalut húzzák tovább és a meglévőnek meg kell állnia a helyén. A kisméretű tégla is jó de az ívekhez ha jól tudom akkor akkor nem a legkisebbet szokták rakni.
Nálam a kőműves hozott nagyobb fajtát, ami kb 39 cm hosszú volt, de sajna nem tudom megmondani annak mi a neve.
igen, boltíves :)
Ez a nagyfajta tégla, méretét nem tudom, de nem a kicsi. Ilyenből építik a kemencéket.
Elég lenne vajon az agyag szigetelés? Vagy komolyabb kéne?
Kemence ügyben tudom ajánlani a www.kemencebence.hu oldalt. Sok hasznos tanács van az oldalon, olyanoktól akik már építettek kemencét.
Vannak tervek is, méretekkel...stb stb. Akár ötletadónak is érdemes.
Azért azt ne hagyd figyelmen kívül, hogy régen valóban más anyagokból készítették a kemencét, de minden évben javítgatták is. Időről időre ki kellett tapasztani, megrepedt stb stb.
Ezért nem feltétlenül rossz ha a modern anyagokat is segítségül hívjuk. Alapjába véve tégla és agyag a lényege csak ma már hálózzák , hogy ne repedjen, természetes alapanyagú hálóval.
Az üveg kérdésében megoszlanak a vélemények. Van aki rak alá van aki nem.... Valószínű nem ez a leglényegesebb kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!