Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen legális "csapdát"...

Milyen legális "csapdát" lehetne állítani betörőknek?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben a falunkban eléggé elszaporodtak az éjszakai besurranások, már nagypapáméktól is vittek el éjszaka kábelt és hasonlókat, most reggelre pedig nálunk is sáros lábnyomok voltak a teraszon és a ház körül. Mondanom sem kell, elég ijesztő és frusztráló, hogy éjszaka alvás közben az udvarunkban mászkálnak a tisztelt tolvajok.

Arra lennék kíváncsi, hogy törvényes keretek között milyen "leleplező" csapdákat lehet állítani? Az nem árt, hogy ha fáj az illetőnek, de meghalnia azért nem kéne.

Én már gondoltam mozgásérzékelős riasztóra/reflektorra, vagy airsoft fegyverre, az nem halálos, ellenben tud fájni és nem hiszem, hogy feljelentene mert meglőttem, pont betörés közben.

2013. jan. 30. 11:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ami értékes kint, azt el kell zárni garázsba, fészerbe, ezekbe pedig lehet mozgás- és nyitásérzékelő riasztót szerelni, amit beélesítetek éjszakára vagy amikor nem vagytok otthon. Amúgy sem túl esztétikus kábelt és hasonlókat a kertben ledobva tárolni.
2013. jan. 30. 15:45
 12/22 kalmj ***** válasza:
Automata sebző csabdát nem ajánlok, mert ha 8 napon túl gyógyul, akkor te húzod a rövidet. Udvari mozgásérzékelő nem túl jó, mert vagy a madár és macska és minden riaszt, vagy nem működik. Lalásba, egyéb helységekbe érzékelők riasztó vagy egy örzővédőt,vagy egy szomszédot-rokont riaszt telefonon. Aztán jöhet még a kürt. (Éjszakai üzemmódja legyen, hogy akkor is üzemeljen, amikor otthon vagytok.)
2013. jan. 30. 16:43
 13/22 anonim ***** válasza:
Amint előbb írtam a csapda igenis jó, ha lehet észrevétlen hasznélni! Ugyanis bejön a mocsok a saját magánterületemre, hívás nélkül rosz szándékkal! Engem nem büntettek meg érte, nálam minden éjjel kinnt vannak és nappal is ha nem vagyok otthon hosszabb ideig! Méteres vascsővel le van láncolva, enyhe takarással, ha megfogja az nem szabadul egyedül! Egyébbként a tetvesek közt elterjedt a híre, mostanában nem próbálkoztak!
2013. jan. 30. 18:30
 14/22 kovpet ***** válasza:

"Engem nem büntettek meg érte"

Belelépett valaki? Volt per?

2013. jan. 30. 22:46
 15/22 A kérdező kommentje:

Szerintem ha valaki lopás közben belelép egy ilyenbe, akkor annak csak akkor lehet következménye, ha ő maga bevallja, hogy lopott. Namost a jelenlegi Btk szerint ez az ember ejnyebejnyét kap, aki kitette a csapdát az meg akár börtönt is. Szerintem ez a dühítő.

/A Tolvajkergetők c. websorozatban is remekül példázzák, hogy mennyire reménytelen védekezni a tolvajok ellen, mert egyszerűen nem büntetik őket az ilyen kis "csintalanságért"./

2013. jan. 30. 23:09
 16/22 kalmj ***** válasza:

"Szerintem ha valaki lopás közben belelép egy ilyenbe, akkor annak csak akkor lehet következménye, ha ő maga bevallja, hogy lopott. Namost a jelenlegi Btk szerint ez az ember ejnyebejnyét kap, aki kitette a csapdát az meg akár börtönt is. Szerintem ez a dühítő. "

Mivel nem tettenérés, kidumálja, hogy miért ment be. Viszont a csabda személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés. (Ugye tudjuk, hogy a hó nemeltakarítás is az.:D )

2013. jan. 31. 00:42
 17/22 anonim ***** válasza:
Hát fiul-lányok, akkor nálam mások a lehetőségek! Mert rendszerint 20-30 sertést hízlalok, volt hogy 2-3db-ot elloptak éjszaka, ezért csapdát rakok ki, mint korábban kétszer is írtam. Igen megfogtam a cigányt és csak a rendőrség jelenlétében lett kiszabadítva! Telken belül, magas kerítés mögött vannak kivetve a fogdmegek! Jegyzőkönyv készült és más semmi. Nem hívtam és nem is vízért jött, nem is nappal és el is adtam volna neki a hízót! Ha egyedül jött volna, a kanmalac tápláléka lett volna, de a másik kettő tizenéves ott visított az apja mellet, erre mentem ki, engedéllyel tartott vadászpuskával. Ja lelőni nem akartam, bár igen nagy volt a késztetés . Ennek másfél éve, azóta nem volt hívatlan látogatóm.
2013. jan. 31. 16:32
 18/22 anonim ***** válasza:

Én olyat nem raknék ki, olyan hülye vagyok a végén még én lépnék bele. :)

De az infrás mozgásérzékelők derék magasságba(láthatatlan) és pár kürt. Nekünk van fent ezer éves dallamkürt, egy zetor duda, egy üzemi kürt, meg pár ,,apróság". Ide bejönne, megsüketülne. Biztonság kedvéért a villanyóra szekrény felé úgy van beszerelve a kürt, hogy nem látod, de ha ki akarja nyitni, akkor felőle egy rugó kilöki a festett deszkalapot, ami szinte beleolvad a falba, és már szól is a kürt. Így nehezebb lekapcsolni a biztit, persze le tudják, de a biztonság kedvéért van egy pár kocsiaksi is berakva hálózatra, tehát ha biztit lekapcsolják, még kb 10 percig sívít a ,,zene". Kombájnreflektorok vannak felszerelve, az egész udvart bevilágítják, szinte nappali hangulat lesz. Meg a tetőkre ilyen sárga villogó fény. Szerintem ez beindul, elmenekülnek. Még nincsen minden elem bekötve, még csak hálózatról megy, egy átalakítóval működnek a kürtök, meg a reflektorok, még a villanyóra felé kéne azt beszerelni, meg az aksikat beszerelni, csak ahhoz még kénének cuccok, anyagilag meg... válság van... meg a villogókat bekötni, de az nem nagy dolog, egy kis vezeték. Ami a legjobb, 15 perc működési idő alatt nem fogyaszt el 1000Ft-nyi áramot. Ennyit megér. Szomszédok nem tudom mit kapnának, éjszaka elkezdene ordítani :) mert eddig még mindig átmentünk szólni ha próba volt. Április elsején szerintem hajnalba beindítom fél percre, csak ki ne hívják a rendőrséget, mert tudják hogy a betörők ellen készült. Eddig megoldottam 400.000 Ft-ból. Még egy 100.000 Ft lesz és utána már tökéletes lesz :) Csak most nincs rá keret. Majd ha lesz folytatom. Bár ez is elég már. De még be akarom kötni az aksikat, azért egy 10 perc áram nélkül tökéletes lesz :) Ez ugyan nem fáj nekik, de szerintem innen nem mernének semmit elvinni. Biztonság kedvéért kaptak a szomszédok is kulcsot az elzárásához, és mindegyiknek átvezettük. Így ha netán nem vagyunk itthon, le tudják kapcsolni, de meg van velük mindig beszélve, hogy ha nem vagyunk, akkor mindenképp hívjanak fel ha megszólalt, és minimum 5 percet várjanak :) Hát üldözési mánia van, de ez ad biztonságot nekünk.

2013. jan. 31. 20:54
 19/22 A kérdező kommentje:

Ejha, az aztán biztosítva van! Egyébként ilyesmire én is gondoltam, hogy egy derékmagasságban kirakott infralézeres távolságmérő, ami triggereli a riasztót.

Bár egy kapcsoló a kapukilincsre is elég lehet, mert biztos próbálnak benyitni.

De ez az utolsó komment nagyon tetszett, csak hát ennyi pénzünk nincsen rá, eleve annyi értéket nem is tudnak észrevétlen ellopni. :)

2013. jan. 31. 22:34
 20/22 anonim ***** válasza:
De ha nem kell mindent megvenned akkor nincs annyiba. Alapból egy 200.000 Ft-omba volt, de úgy számoltuk össze, hogy ha meg kell venni a kürtöket, a lámpákat, a vezetékeket akkor annyi. Ami nyomja az árat az a sok kis apró hülyeség, hogy ilyen kapcsolás váltó meg olyan hülyeség. Hát figyelj, ez azért mondhati biztos. Ez az érzékelő meg olyan, hogy benne van a falba, egy kis pont, és ha nem csak azt figyeled a falon meg se látod. El lehet helyezni több sorba, de nekünk alul a kutyák is beleérhetnek, meg úgy csináltuk meg, hogy 2-nek kell észlelni, ahhoz, hogy beriasszon. Fél méterenként vannak ahol be lehet jutni, minden oldalon méterenként, ha már 2 érzékelte, akkor riaszt. Na ezt is összehozni elektronika sok hülyeség viszi a pénzt, nem a 3.000 Ft-os villogó, meg lézeres érzékelő. Én ott kapnék szívrohamit, ha ez beeindulna egy idegen háznál éjszaka. Nekünk annyi baki van, hogy a bejárati ajtóra nincs a rendszer rákötve, de mondjuk ez utcára nyílik /a kocsmaajtó :)/ és hát falu az a hely, ahol a szomszédok jobban tudják mit csinálsz, hol vagy mint te magad. :) de még majd az ajtót rákötjük, csak nem sok időm van most rá.
2013. jan. 31. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!