Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit barkácsoljak (hegesszek)?

Mit barkácsoljak (hegesszek)?

Figyelt kérdés
Nincs sok vasam, de valami kis egyszerű díszeket, vagy valami más egyéb ötlete van valakinek? Elektródás ívhegesztőm van.

2013. jan. 23. 19:51
 1/7 Zsolt75 ***** válasza:

Nekem épp kellene egy kerítés, azt meghegeszthetnéd. Még anyagot is adnék :-)

Komolyra fordítva.... Mondjuk készíthetnél kerítés elem díszeket. Vagy kovácsolt vas vagy utánzat beltéri tárgyakat. Gyertyatartó, asztal, kabát fogas stb stb.

2013. jan. 23. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem csinálhatsz egy TV állványt is, az alapot meghegeszted, rá teszel deszkát és gyönyörű szépen lefested. Sőt csinálhatsz akár falra akasztható virágtartót, esetleg egy telefontartót, ha vannak DVD-id annak is lehet egy 10 férőhelyes tartót csinálni.

Egyébként ha vas kell érdemes kimenni rétekre kicsit körülnézni, meg az illegális lerakóknál kicsit turkálni. Lehet hogy ezt az igénytelen színes bőrűek csinálják de belegondolva nem igénytelen az mert sok kincset lehet találni alapanyag gyanánt amikből egy kis kreativitással szép kis dolgokat lehet összetákolni.

Én egyszer lomtalanításon találtam régi faszékeket kb a 60 as évekből valóak voltak, lecsiszoltam lefestettem kapott új kárpitot alá szivacsot is, nagyon szép lett, és passzol a modernebb bútorunkhoz is, mivel igyekeztem úgy csinálni hogy legyen neki egy modern beütése.

Sok lehetőség adódik ilyenkor, csak kicsit agyalni kell ezeken és már meg is van az ihlet.

2013. jan. 23. 20:49
 3/7 fúróferkó ***** válasza:

Bármit ami hiányzik a háztartásból és nem akarsz érte pénzt adni a boltban,vagy csak egyszerűen szeretnéd látni az alkotásodat.Ha éppen hegeszteni is kell ,hát hegeszd meg ,de ha forrasztani ,akkor forraszd,ha fúrni,akkor fúrd!

Tehát ne a gépet akard valamire használni,hanem csinálj bármit és használd a hozzávaló szerszámot!

Pl a feleségem azt mondta ,pogácsa készítés közben,olyan össze-vissza mennek ezek a csíkok amit késsel húzkodok!!

Másnak nekiálltam és csináltam egy 10 tárcsából álló kis "taligát"amit végighúzva a tésztán 10 csík lesz párhuzamos.

Persze rozsdamentes anyagból tükörre polírozva készült el.

2013. jan. 23. 20:49
 4/7 anonim ***** válasza:
A fali virágtartó a legegyszerűbb és mindig örülnek neki a nők. A polctartók szintén sikeresek és könnyen elkészíthetők.
2013. jan. 24. 07:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket, tanácsokat!

Első válaszoló: Szívesen elkészíteném a kerítést, ha Magyarországon élnék... :D

A kovácsoláson is gondolkodtam már, csak még kell egy kemence féleséget csinálnom. Várom, hogy egy kicsit szebb idő legyen. Hajlítószerszámokat is nézegettem, hogy hogyan tudnék házilag készíteni, a kerítéselem díszekhez is de nagyon kevés anyagom van hozzá.

Örömmel várom a további ötleteket.....

2013. jan. 24. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nincsen anyagod, akkor kezdetnek hegesszed be a szomszédok kapuit...

:)

2013. jan. 27. 13:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben szerszámokat hegesztenék !

Sőt Én már meg is tettem! :)

Én vasból bármit képes vagyok varázsolni!!!Viszont a bármihez egy trafó kevés.

Én elsősorban egy betonacél hajlítót ajánlanék mert azzal bármilyen négyzetvasat ,rudakat hajtogathatsz.

A youtube-on nézegess kovácsolás,hajlítás-ról videókat és utánozz le egykettő szerszámot.

Üdv!

2013. jan. 27. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!