Szagtalan, de kemény lakk fa munkalapra. Tudtok ajánlani?
Köszi. Találtam egy ilyet, ezt az eladó dicsérte, de ki ne dicsérné, amit árul... :)
Szerintetek hány rétegbe kéne felvinni? Tényleg 4-5? Sok időt kell várni a rétegek között?
Csak gratulálni, hogy valaki szintén szereti a természetes anyagokat!
Viszont a kérdést nem értem, az-e a cél, hogy a lakk felhordásnál ne legyen büdös (környezetszennyezés), vagy-pedig az hogy élelmiszer-biztonságilag egészséges legyen használat közben?
Sokan előszeretettel ajánlják a vizes-bázisú lakkokat, azonban ezek nem természetes anyagok, hanem Akril, vagy Poliuretán műanyagok. Munkalapra csak élelmiszer-biztonságos, és bevált felületkezelést ajánlok.
A kemény lakkot azért nem ajánlom, mert ha a pultra ráesik egy edény, akkor lepattanhat a lakk, és a javítása nehéz, mert egy filmréteg van a fa felületén.
Én csak száradó-olajat ajánlok a pultra ami tökéletesen véd, könnyen javítható.
Nr.108 Konyhai munkalapolaj
biopin Munkalap-keményolaj
BEHANDLA Fakezelő olaj,
Köszi mindenkinek. Sajnos ezek a munkalapra való kenceficék nem érzem, hogy valóban hatékonyak, ezért lett lakk. Végül is lehet, hogy nem annyira élelmiszerbarát, de ritka az az eset, amikor élelmiszerrel (pl. hússal) simogatom a munkalapot, hogy minél inkább kioldja belőle a mérgező(?) anyagokat, ráadásul olyan mértékben, hogy én azt meg is érezzem.
Az edény ráesés érdekes felvetés, remélem, nem fordul majd elő, mert valóban nehéz vele mit kezdeni utána, ha eltörik, bár azért pár réteg lakk csak nem törik be könnyen. Elvégre a parkettára is esnek dolgok, mégse jellemzően törik meg a lakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!