Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Létezik, hogy a csempevágó...

Fúróferkó kérdése:

Létezik, hogy a csempevágó állítólag VIDIA kereke elkopik?

Figyelt kérdés

Egy csempevágó kopott,kotyogó részeit "feljavítottam"

Maradék 150x150x6 mm -es járólapokkal ki is próbáltam ,akár 15 mm csíkokat is sikeresen vágtam.Amikor élesben kezdtem 330x330x8 -as lappal ,mindjárt az első eltörött.Nem voltam biztos,hogy elég mélyen karcol-e a kerék,ezért többször végigtoltam.Lehet,hogy ez hiba volt?Elképzelhető ,hogy ezek a kerekek sem örök életűek?

2013. jan. 22. 17:55
 1/7 A kérdező kommentje:
15 darabot sikeresen méretre vágtam.De nem vagyok biztos benne,hogy nyugodtan folytathatom.A munka végén szegélyhez egyformákat kell vágni és ott nem engedhető meg a kisérletezés,mert idő előtt elfogyna drága járólap.
2013. jan. 22. 18:01
 2/7 Zsolt75 ***** válasza:
100%

Elkophat a vidia kerék is , de nem 15 vágásnál.

Egy jó minőségű vágóval ennél sokkal többet is levághatsz.

Egyébként 1x szabad végigtolni és karcolni!

2013. jan. 22. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Többszöri végigtolással le pattoghat az éle,elméletileg csak a tecsós kophat.Különbség lehet benne, mint a keményfém fúrókban.
2013. jan. 22. 18:18
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez egy használt vágó volt,tehát a kerékben nemcsak az én 15 vágásom volt.Úgy boltoltam,cseréltem,de nagyon melléfogtam.

Hogyan tudok meggyőződni ,hogy kereket kellene cserélnem?26x5x6 mm a mérete.nem is tudom árulnak -e ilyent.

2013. jan. 22. 18:24
 5/7 kunu lenke ***** válasza:
Szia.Nem mindegy mit vágsz a vágóval!!Nekem közép kategóriás kofferos van, és van olyan csempe és lap amit úgy visz mint a vajat,és volt amivel szenvedtem!!Szóval a lap anyaga is sokat számít akár a vastagsága valamint a felülete is,de próbáld ki más más külömbözö anyagokon is így viselkedik?De egyébként nagyobb barkácsboltokban kapható új vídiás görgő,tű is mert ezek cserélhetőek szoktak többnyire lenni.
2013. jan. 22. 23:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Ezt a vágót az első és remélhetőleg az utolsó burkolásomhoz szereztem netes apróhirdetésből.Vittem magammal próbáláshoz 150x150x6 mm fényes lapot.Kettő sikeres vágás után megkötöttem életem legrosszabb üzletét.Otthon vettem észre ,hogy aminek csúszni,billenni,forogni kell az minden kotyog nem is kicsit.Felújítottam ,amit vágnom kellene az 330x3330x8 mm nem fényes ,hanem egy kicsit "rücskös" lap.A munka után ez a szerszám befejezi működését,tehát soha nem lesz módom kipróbálni egy csomó,különböző lapot.Azt vártam,mint ahogy a videókon látom :tolom,töröm,elveszem,tolom,töröm,elveszem.De az történt,hogy tolom,és már néha töri is.Vigasztalásul néhány sikerül.

Nekem ezt a kb 100 db vágást kell megcsinálnom,minimális selejttel,aztán soha többé nem csinálok ilyent,tehát nincs is módom kipróbálni mindenféle lapot.Ezért gondoltam a kerékcserére.A nyagyobb barkácsáruház mit jelent?OBI,praktiker?Ezt a 26x5x6 mm kereket nem találom a boltok kínálatában.

Egyébként mindenkinek köszönöm a segítségét.

2013. jan. 23. 08:47
 7/7 hugi00 válasza:

Kicsit megkesve, de hatha masnak segit.

A 15*15 os lap sima keramia lap volt (valoszinuleg)

Ami "puha" lapnak szamit.

Mig a 30*30-as lapod valoszinuleg gress vagy valami ridegebb anyag volt.

10-es kemenysegi skalan a 15*15-os lap, 3 as osztalyba tartozik, a 30*30-as lap pedig 6-os kemenysegu.

Persze ez csak feltetelezes, mert nem tudom, hogy pontosan milyen anyagot is vagtal.

2015. márc. 15. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!