Hogy lehetne kicserélni a vízvezetéket ebben az esetben?
A vízóraaknában látni, hogy a ház felé induló csővezeték vége már igencsak rossz állapotú, később meg földben megy, tehát jó lenne cserélni, ehhez várnék ötletet.
Így néz ki a helyzet:
A kicserélendő kb. 2,5 m-es egyenes cső egyik végén az akna van, vöröstégla oldallal. A másik végén a pince (házalap) terméskőből, rajta vakolat, a cső feltehetőleg bebetonozva a falba.
A cső mélysége a felszíntől 2 méter.
A legfőbb gond, hogy kiásni nem lehet, mert fölötte beton van, afölött meg (teljes hosszban) a házba felvezető lépcső, feltehetőleg rendesen megalapozva. A lépcső egyik oldalán a ház, a másik oldalán a pincegarázsba vezető lejárat beton oldalfala. Tehát bontás minden irányból esélytelen.
Namármost, én arra gondoltam, hogy ha mindkét véget kivésem hiltivel, akkor a csövet ki lehet húzni a pince felé, elég a hely. (Feltéve, hogy teljesen egyenes a cső.) Na de nagy valószínűséggel beomlik utána, és egy másik csövet már nem tudok ugyanott visszadugni. Még vascsövet sem, főleg nem műanyagot, ami jobb lenne amúgy. A visszatolásra lenne valami ötlet?
Ebben nem vagyok biztos, hogy még fúrásra is elég lenne...
Mindenesetre a lépcső elbontásánál és újraépítésénél még mindig sokkal olcsóbb lenne.
Úgy tudom, a vízóraleolvasó nem szakember, csak egy alkalmi munkás, mint az újságkihordó, de tényleg tudhat valakit.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!