Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy lehetne kicserélni a...

Hogy lehetne kicserélni a vízvezetéket ebben az esetben?

Figyelt kérdés

A vízóraaknában látni, hogy a ház felé induló csővezeték vége már igencsak rossz állapotú, később meg földben megy, tehát jó lenne cserélni, ehhez várnék ötletet.

Így néz ki a helyzet:

A kicserélendő kb. 2,5 m-es egyenes cső egyik végén az akna van, vöröstégla oldallal. A másik végén a pince (házalap) terméskőből, rajta vakolat, a cső feltehetőleg bebetonozva a falba.

A cső mélysége a felszíntől 2 méter.

A legfőbb gond, hogy kiásni nem lehet, mert fölötte beton van, afölött meg (teljes hosszban) a házba felvezető lépcső, feltehetőleg rendesen megalapozva. A lépcső egyik oldalán a ház, a másik oldalán a pincegarázsba vezető lejárat beton oldalfala. Tehát bontás minden irányból esélytelen.

Namármost, én arra gondoltam, hogy ha mindkét véget kivésem hiltivel, akkor a csövet ki lehet húzni a pince felé, elég a hely. (Feltéve, hogy teljesen egyenes a cső.) Na de nagy valószínűséggel beomlik utána, és egy másik csövet már nem tudok ugyanott visszadugni. Még vascsövet sem, főleg nem műanyagot, ami jobb lenne amúgy. A visszatolásra lenne valami ötlet?

2013. jan. 19. 18:05
1 2
 11/15 waland ***** válasza:

Ja és pár link:

[link]

[link]

[link]

2013. jan. 20. 22:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb hsz-okat is! Majd körüljárom a lehetőségeket, hogy legyen B terv is, ha a kihúzás nem működne. (Elképzelhető, hogy a fedettség miatt nem tömörödött le a talaj a cső körül, vagy éppenséggel homokba van rakva.) A teljes hosszban való bontás a feljárati lépcső eltávolításával járna, az kizárt, jó lenne megúszni az egészet 20-30 E-ből.
2013. jan. 21. 07:55
 13/15 anonim ***** válasza:
Annyiból ha minden kötél szakad még ki is fúrnák és a csőre is elég lenne.De érdeklődj vízóraleolvasónál hátha van gépük és maszekba mondjuk egy tizesért átbökik.
2013. jan. 21. 09:18
 14/15 A kérdező kommentje:

Ebben nem vagyok biztos, hogy még fúrásra is elég lenne...

Mindenesetre a lépcső elbontásánál és újraépítésénél még mindig sokkal olcsóbb lenne.

Úgy tudom, a vízóraleolvasó nem szakember, csak egy alkalmi munkás, mint az újságkihordó, de tényleg tudhat valakit.

Köszi.

2013. jan. 22. 08:29
 15/15 anonim ***** válasza:
Nálunk a vízóraleolvasó a Bácsvíz alkalmazottja ezért gondoltam rá.Ő biztosan ismeri azokat a kollégáit akik az utak alatt szoktak átfúrni.Mondjuk én egy faluban élek ismerem a vízóraleolvasót ezért gondoltam erre a lehetőségre én ilyen esetben megkérdezném őt.
2013. jan. 22. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!