Beltéri falfestés: Pasztell színt szeretnénk, kevertessük, vagy fehér + aquacolor színező?
1 hónap múlva költözünk az új lakásunkba, előtte kifesteném. Mivel a költségkeret alacsony a berendezés miatt (is), mit tanácsoltok? Kevertessek, vagy egy világbarna-fahéj szín el tudok érni sima színezővel és fehér héra beltéri festékkel?
Illetve mennyire jön ki 25l festék, ha kevertetem?
Ez az árnyalat lenne a cél:
Hálásan köszönöm!
Én is arra szavazok, hogy az üzletben kevertesd ki. Nem sokkal drágább, de az olyan színű lesz, amilyet szeretnél.
Az otthoni keverentyűk legtöbbször foltosak lesznek.
Szép szín!
Hallgatok rátok, köszönöm a segítséget!
Mindenkinek ment a pozitív.
Ez a szín azért nem egy sima kis pasztel szín.A metlaki az az.Normál belső /értem: alap :héra,tilatex,diszperzit,stb,15l vödör, /falfestéket,ha te ,ha a boltban keverik ilyen erősre .Úgy le fog foltosodni,csíkozodni,hogy csak figyelsz / !!!!
Azok a falfesékek amik elbírják ezt az erősséget jó drágák:kb5-6e-ft/5liter. 8-9m2 -re . De ezek készre kevertek ,olyant választasz amit akarsz. Jó a Héra,Dulux,Poli-Farbe, utolsó a legolcsobb!
SŐTT .Ha véletlen Mész alapu a meglévő fal akkor azt ,le kell csiszolni vagy átglettelni,mert lefoltosodik. Erős színek nagyon érzékenyek!!! még ha mélyalapozó van alatta akkor is!!!
Van gyári előrekevert szín - ez az olcsóbb megoldás.
Van olyan , hogy szín skálárol kevernek neked - ez majdnem dupla annyiba kerül.
Viszont eszembe jutott , hogy egy festő barátom mutatott egy színskálát, amelyiken az arányok is fel voltak tüntetve.
Értem ez alatt, hogy volt egy szín és oda volt írva 1 rész piros , 2 rész sárga stb stb.
Ebből lehetne a legolcsóbban kikeverni és állítólag ő is ezt használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!