Gipszkarton mögé muszáj tenni betétlécet?
Fürdőszobáról van szó, a régi csempe még tökéletes, nem mozog, hullik stb., csak hát régi a minta, szeretnénk felújítani. Arra gondoltam, hogy lehet kapni vízálló gipszkartont, zöldes színűt, direkt fürdőszobába. Ha ezt felcsavaroznánk a falra közvetlenül a régi csempére és utána csemperagasztóval az új csempét felraknánk, akkor az jó lesz?
Azért gondoltam hogy ki kellene hagyni a betétlécet, mert akkor túl nagy távolság lenne az új csempe és az az eredeti falfelület között, és akkor a csapok, villanykapcsaoló, mosdókagyló felerősítése is sokkal bonyolultabb lenne. Szerintem.
Meg hát amúgy is kicsi a fürdőszoba, nem akarom még kisebbre csinálni:-)
Szia!
Nem lesz jó. Le kell verni a régi csempét, és utána felrakni az újat. Így a csapok, kapcsolók pozíciója sem kell, hogy változzon.
Ha nagyon nem akarod leverni a csempét, akkor lehet kapni olyan folyadékot (kötőhíd a neve) amivel lekened a régi csempét, és utána burkolhatsz rá. Ezek azért nem 100%-os megoldások, ezt azért tudd!
csavarozni semmi esetre sem szabad mert el fog repedni, törni. le kell verni a régi csempét, nagyjából megtisztítani a falat és arra felragasztani a gipszkartont. van direkt erre a célra ragasztó. a rigipsz oldalán van mindenről részletes leírás.
ja és betétlécet gipszkarton alá nem rakunk. az, hogy amerikai filmekben gipszkarton alatt fa van, ne tévesszen meg. olyan fát idehaza nem kapsz. az úgy szét van kezelve mindenféle módon, hogy inkább műanyag, mint fa. az ideha kapható lécek mozognak, vetemednek, azok széttépik a gipszkartont.
Szerintem sem jó ötlet ez így. Le kell verni a régit és kész! Ha egyszer már nekiállsz fürdőszobát felújítani, akkor legyen normálisan és ne valamilyen szükségmegoldással megcsinálva.
Már csak azért sem jó így, mert az amúgy sem nagy fürdőszobádban cm-ekkel fog beljebb jönni minden fal. A csempesor tetején pedig lesz egy 2-3cm-es "polc", ami csak porfogónak lesz jó.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jótanácsokat.
Most már komolyan megfontolom a szándékom, nem gondoltam volna hogy ilyen bonyolult dolog ez, azt hittem egyszerűen meg lehet csinálni.
Az a helyzet, hogy inkább várunk még az egésszel, hogy jobban összejöjjön a "rávaló" és akkor tényleg, normális anyagokkal, szakemberrel fogjuk megcsináltatni az egészet. Hosszú távon tényleg ez a jó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!