Szekcionált (elektromos) garázskapunk van. Nyitáskor kb. az első tag magasságában megakad és leáll. Ha kézzel rásegítek (tolom egy kicsit felfelé) akkor nem akad be. A kapu egy kicsit nyikorog is. Mit kell állítanom?
Mindenek előtt nem árt neki egy kis WD40-es kezelés.
Felmegy, de az utolsó tagnál megáll, vagy már az első tagnál kb. 40 cm után áll le?
Megváltozhat olyan szempontból, hogy a szerkezet kopik. Lehet épp határértéken volt az eredeti beállítás vagy érzékenyre van állítva az akadályérzékelés és emiatt áll meg. A leírásod alapján ha picit segítesz neki nem áll meg.
Javaslom nézd meg a motorod leírását és vagy az akadályérzékeléssel vagy a nyomaték újbóli beállításával próbálj korrigálni.
A távirányítókat nem érinti ez a beállítás szerintem.
A rugó beállítása sem nehéz, de úgy kell állítani, hogy azonos húzóerővel húzzon mindkét oldalon, mert ha nem akkor megfeszítheti a kaput. Miért akarsz rugót állítani?
(Egyébként ha jól van beállítva akkor bármilyen helyzetbe megállítva a kapu vízszintben kell hogy legyen.)
Az akadályérzékelést nem tudod az elektronikán külön állítani? Szerintem azzal kellene kezdeni.
Ha jól sejtem Hörmann motorod van és ki van cserélve benne a rádió vevő. Ennél a típusnál van öntanuló opció, a könyve alapján nyugodtan elindíthatod tanulást, de amint írtam, az akadályérzékelést kellene elsőre picit feljebb vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!