Cseréltessem, vagy felújítsam ablakaim?
Régi műanyag ablakok, még nem is thermo-k, csak dupla üveg van bennük. Mindegyiknek van valamilyen baja (nem zár, leszállt) és mindenhol befúj a szél.
Mit tegyek? Érdemes még ezeket felújítani? Fel lehet, vagy a gázszámlán többet segít hosszú távon a csere?
Köszönöm.
Valószínű, hogy ezeket érdemesebb már cseréltetni, mint javítgatni. Egy korszerű ablak sokat segíthet a házad szigetelésében is és ez majd a fűtés költségeken is meglátszik. A régiek meg max legjobb esetbe is olyanok lesznek amilyenek voltak, a szigetelési tulajdonságaik messze elmaradnak a mostani korszerű nyílászárókétól.
Amennyiben az anyagiak megengedik szerintem érdemesebb cseréltetni.
Üdv.!
Vegyünk példaként egy 150x150-es nyíló/bukó ablakot.
Felújítás:
- üvegcsere: 2 rétegű argongázos üveg ára 17.000 Ft/m2
esetünkben 2 m2 üvegfelület 34.000 Ft
a csere munkadíja 2.000 Ft
- 2 soros tömítőgumik cseréje: 800 Ft/fm összesen 8.5 fm
az 6.800 Ft
- vasalatok cseréje pl Roto Nt-re 13.000 Ft/db
Összesen : 55.800 Ft egy ekkora ablak teljes felújítása.
Ablakcsere:
- 150x150 nyíló/bukó ablak 29.900 Ft
- bontás beépítés 13.000 Ft
- takarólécezés 4.500 Ft
párkányokat nem számolok mert valószínű, hogy nem nagy a beépítési mélység különbsége 1-2 mm, így megfelel a régi párkány is.
Összesen: 47.400 Ft
Elgondolkodtató.
Üdv!
Én most cseréltettem ki az ablakaimat sokat keresgettem és sok céget meghalgattam de számomra a ZO-LA kft volt a legszimpatikusabb mert olyan dolgokra is felhívták a figyelmem amire nem is gondoltam.
nem a legolcsobbak voltak de nem is a legdrágábbak nagyon korrekt munkát végeztek ajánlottam másoknak is és nagyon megvoltak elégedve a végeredménnyel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!