Hogyan kell a körfűrészlapot megélezni?
Nem vídiás lapról van szó.
Leírná nekem valaki részletesen egy ilyen élezés menetét?
Előre is köszönöm! (Nincsen gépi élezőm)
Jó, így szoktam, de például minden fogat egyirányba.
Esetleg képet vagy videót tudsz linkelni?
Amerre van hajtva,arról legyen az éle.
Tehát: nézzünk egy lapot,először ki kell hajtogatni a fogait. az asztalosok másképp hajtják,de otthonra jó az <egy jobbra~egy balra>
Fogsz egy laposvasat,pl.egy 3x30mm-20~25 centi hosszút. Az egyik végétől pár centire befűrészeled olyan mélyen,amekkora a lap foga,a rés pontosan rámenjen a lapra,ha kell,flexkoronggal bővítsd.
Így ezzel óvatosan meghajthatod a fogakat,óvatosan,csak kicsiket,nem kell nagyon,és ne hogy kitörd,egy asztallapra,nyomd le egyik kezeddel. Igyekezz minden fogat egyforma erővel hajtani,egyszerre csak egyirányba minden másodikat,majd a lapot megfordítva ismét.
Ezután befogod a satuba úgy,hogy két vékony deszkalap(akár farostlemez)közé fogod,hogy a fogai ne legyenek befogva,ne nyomódjanak össze. Csak azokat reszeled először,amik tőled elfele hajlanak,ezeknek a belső/vágó oldalán úgy told a reszelőt,hogy a kifelé álló él~rész hegyes szöget képezzen. A satuba fogva egyszerre csak pár fogat tudsz így reszelni,utána forgatnod kell a lapot.
Ha kész vagy az egyikkel,fordítsd meg a satuban,és csináld meg a másik oldalt is.
Nehéz így leírni...remélem érthető.
Nekem a bakonyi vas ember segített megmutatni az élezés fortélyát. Azt mondta reszelőt tönkre teszi mert kemény a lap.Alakos köszörű korong kell hozzá, az én lapomhoz 1cm. Finoman élezni mert kilágyul, Síkban a köszörűvel képen látható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!