Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Akkus csavarbehajtónak mennyir...

Akkus csavarbehajtónak mennyire erős a motorja?

Figyelt kérdés

Mennyire lehet vele jól meghúzni a csavarokat, illetve kilazítani?

Érdemes ilyen gépet venni? Csak hobbi szinten használnám barkácsoláshoz, ház körüli munkákhoz.

2009. aug. 26. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Jó dolog..nekem is van.

áruk ?

A tescó gazdaságostól--a hitachi-n át a Milwaukee a professzionális gépig megtudod venni pénztárcád függően.

ez utóbbi márka erejére itt egy poénos videó..

http://www.youtube.com/watch?v=64-BcAlYFyk

2009. aug. 26. 19:00
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen van:

[link]

Valami 15000 ft-ért vettem (D&D CD12C), meg vagyok elégedve vele. A fiamnak vettem valami noname tipust 5000-ért, az 3-4 csavar után mindig lemerült. Megnézetem az akku pack-ját, félig üres volt, csak 6 db kis akku volt benne, a többi része üres. Az előző gépem is B&D volt, intenzív használat mellett is bírta 5 évig, akkor az akksija megadta magát. Vettem az újat, kaptam két akkut hozzá, így van most két működő gépem.

Persze ipari használatra csak Devalt a jó, de az megfizethetetlen. Azért érdemes sebváltós gépet venni, ha fúrni is akarsz vele!

2009. aug. 26. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Devalt= DeWalt

:)

2009. aug. 26. 19:07
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem Tescosra gondoltam, de nem is a legdrágább típusra, csak valami Bosch szintűre.

Biztos gyorsan lehet vele dolgozni és nagyon praktikus is, csak nekem szinte hihetetlennek tűnik, hogy egy pici 12V-os motorban van akkora nyomaték, még ha jól is van áttételezve, hogy normálisan be lehessen hajtani egy nehezen mozgó csavart, amit izomból is alig tudok behajtani, mert majd kiugrik a csavarhúzó éle a csavar hornyából.

Gyerekkoromban ilyen kis 12V-os motor épphogy a műanyag játéktankot meg tudta mozdítani.

A videó tényleg vicces! :D

2009. aug. 26. 21:21
 5/9 anonim ***** válasza:

A nyomatékról..

Van az akkus fúrógép átlag 20-40 Nm, fúrni,kisebb csavarok leszedése stb. erre tök jó,és van az ütve-csavarozó ez 200-400 Nm erővel rendelkezik. No ez leszedi a 32-es bazi nagy anyát is,de ezzel nem tudsz fúrni,hisz a gépnek nincs tokmánya,csak dugókulcs fogadó feje van. Van egy ilyen gépem, (12V-os szivargyújtós verzió),és még nem volt autószereléskor olyan anya,vagy kerékcsavar amit ne szedett volna le.

2009. aug. 27. 06:34
 6/9 anonim ***** válasza:

"Gyerekkoromban ilyen kis 12V-os motor épphogy a műanyag játéktankot meg tudta mozdítani."

Megtaláltad a szétszedtem project-et? Szinte szó szerint idézted:

[link]

2009. aug. 27. 07:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocs, nem is ott írta, hanem a csavarbehajtónál:

[link]

2009. aug. 27. 07:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Olvastam én is ezt a 20-40Nm-es nyomatékot, csak fogalmam sincs, hogy az a gyakorlatban mekkora és mire elég.

30Nm fölötti nyomatékkal rendelkező gépek már elég drágák, ahogy néztem 50sFt fölött vannak. Én maximum 20-30e-t szánnék rá.

Az az ütvecsararozó jól hangzik, de gondolom az is elég drága dolog...

07:34 Ezek szerint másnak is volt olyan tankja, mint nekem. :D

2009. aug. 27. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Az akkus nagyon jó én kerti épület(grillezőben)amikor építettem az apáca rácsot reiser csavaroztam kb350 csavar két töltéssel megúsztam.
2009. aug. 29. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!