Akkus csavarbehajtónak mennyire erős a motorja?
Mennyire lehet vele jól meghúzni a csavarokat, illetve kilazítani?
Érdemes ilyen gépet venni? Csak hobbi szinten használnám barkácsoláshoz, ház körüli munkákhoz.
Jó dolog..nekem is van.
áruk ?
A tescó gazdaságostól--a hitachi-n át a Milwaukee a professzionális gépig megtudod venni pénztárcád függően.
ez utóbbi márka erejére itt egy poénos videó..
Nekem ilyen van:
Valami 15000 ft-ért vettem (D&D CD12C), meg vagyok elégedve vele. A fiamnak vettem valami noname tipust 5000-ért, az 3-4 csavar után mindig lemerült. Megnézetem az akku pack-ját, félig üres volt, csak 6 db kis akku volt benne, a többi része üres. Az előző gépem is B&D volt, intenzív használat mellett is bírta 5 évig, akkor az akksija megadta magát. Vettem az újat, kaptam két akkut hozzá, így van most két működő gépem.
Persze ipari használatra csak Devalt a jó, de az megfizethetetlen. Azért érdemes sebváltós gépet venni, ha fúrni is akarsz vele!
Köszönöm a válaszokat!
Nem Tescosra gondoltam, de nem is a legdrágább típusra, csak valami Bosch szintűre.
Biztos gyorsan lehet vele dolgozni és nagyon praktikus is, csak nekem szinte hihetetlennek tűnik, hogy egy pici 12V-os motorban van akkora nyomaték, még ha jól is van áttételezve, hogy normálisan be lehessen hajtani egy nehezen mozgó csavart, amit izomból is alig tudok behajtani, mert majd kiugrik a csavarhúzó éle a csavar hornyából.
Gyerekkoromban ilyen kis 12V-os motor épphogy a műanyag játéktankot meg tudta mozdítani.
A videó tényleg vicces! :D
A nyomatékról..
Van az akkus fúrógép átlag 20-40 Nm, fúrni,kisebb csavarok leszedése stb. erre tök jó,és van az ütve-csavarozó ez 200-400 Nm erővel rendelkezik. No ez leszedi a 32-es bazi nagy anyát is,de ezzel nem tudsz fúrni,hisz a gépnek nincs tokmánya,csak dugókulcs fogadó feje van. Van egy ilyen gépem, (12V-os szivargyújtós verzió),és még nem volt autószereléskor olyan anya,vagy kerékcsavar amit ne szedett volna le.
"Gyerekkoromban ilyen kis 12V-os motor épphogy a műanyag játéktankot meg tudta mozdítani."
Megtaláltad a szétszedtem project-et? Szinte szó szerint idézted:
Bocs, nem is ott írta, hanem a csavarbehajtónál:
Olvastam én is ezt a 20-40Nm-es nyomatékot, csak fogalmam sincs, hogy az a gyakorlatban mekkora és mire elég.
30Nm fölötti nyomatékkal rendelkező gépek már elég drágák, ahogy néztem 50sFt fölött vannak. Én maximum 20-30e-t szánnék rá.
Az az ütvecsararozó jól hangzik, de gondolom az is elég drága dolog...
07:34 Ezek szerint másnak is volt olyan tankja, mint nekem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!