Tapétát falról hogy lehet leszedni?
Figyelt kérdés
Van egy régi házikóm és fel kell szednem a padlót mert höszigetelésre és rendes egyenes padlóra vágyom. Ezzel az a baj hogy vagy 6 réteg tapéta van már a falon és ha alulról elkezdem húzni felfelé csak letépem félbe. Szóval le kellene szedni mind hogy egyenes falaim legyenek. Ráadásul van glettelnivalóm is itt ott buckásodik a vakolat a tapéta alatt. Hogy oldjam én ezt meg hogy szép is legyen?2013. jan. 2. 17:22
1/7 anonim válasza:
Hát 6 réteggel nem tudom hogy boldogulsz én már szedtem le 1 réteget vizes szivaccsal áztattam át aztán spaklival kapartam le volt hogy egész nagy darabok leváltak de inkább kaparni kellett.Nincs erre egyszerű megoldás áztatás és spaklival lekaparás majd glettelni az egészet.
2/7 anonim válasza:
Ahogy előttem mondják, áztatni kell, meg kaparni. Utána glettelés, csiszolás, és lehet festeni.
3/7 anonim válasza:
Ha félbe elszakad, az jó, mert az nagy felület. 10 centis darabonként is szakadhat, az rosszabb...
Virágpermetezővel sokszor lespriccelni, alulról tépni (jó, ahogy csináltad), minél nagyobb darabokat. Aztán a végén spakli, majd csiszolás, glettelés, szárítás, alapozás, festés.
4/7 anonim válasza:
Vagy puha szőrű kefével hordod fel rá a vizet, esetleg egy partvissal, az biztos, hogy az áztatási időt meg kell neki adni. Legjobb ha elkezded az egyik falat, és mire körbeérsz, ismét csak lehet áztatni második sorral is, előbb utóbb majd elkezd leválni a régi tapéta.
5/7 Tóth úr válasza:
Fogd meg a tapéta szélét és tépd le minden víz nélkül én már csináltam ilyet amikor a 3. feleségem megmondta, hogy neki szebb szoba kell 4 réteget téptem le a falról és utánna újra kellett rakni a falat téglával... Egy hozzá nem értő (laikus) barátom segített ő pszichiáter.
6/7 anonim válasza:
Meg lehet próbálni több helyen, ahol gyenge az alsó ragasztó, és elenged, ott nem kell szórakozni vele.
Amúgy meg ha nem nagyon akar átázni, akkor este végezd a nedvesítést, reggelre felpuhul az alja is.
Vagy ki tudja. Minden eset más, tapétától és ragasztótól függ, hogy mennyire engedi át a vizet.
7/7 anonim válasza:
Mi le tudtuk szedni. Kör ecsettel hordtuk fel a vizet, de kismillió praktika van. Majd ráéreztek. Nem annyira nehéz, mint elsőre tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!